VIDEO Un nou delir marca Bacalbașa. Susține legea anti-protestatari pentru că jandarmii sunt "terorizați, înnebuniți de frică" din cauza "forțelor obscure"


VIDEO Un nou delir marca Bacalbașa. Susține legea anti-protestatari pentru că jandarmii sunt "terorizați, înnebuniți de frică" din cauza "forțelor obscure"

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a oferit un nou număr de delir, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea privind proiectul de lege al ministrului de Interne, Carmen Dan, și al lui Florin Iordache care sporește atribuțiile Poliției Române.  

CITIȚI ȘI: Semnalul de alarmă al unui deputat privind proiectul de lege anti-protestatari, inițiat de Carmen Dan: Polițiștii ar putea folosi forţa, bastoanele, forţa fizică, pumnii, picioarele, gazele lacrimogene!

Concret, pledând pentru necesitatea adoptării proiectului de lege, Bacalbașa a amintit de episodul în care a fost bruscat în Parcul Izvor de un protestatar, plângându-le de milă jandarmilor care îl apărau că erau "terorizați, înnebuniți de frică" din cauza "forțelor obscure".

Episodul din Parlament a fost relatat de jurnalista Epoch Times Loredana Diacu:

"În plenul Camerei Deputaților se dezbate acel proiect de lege care dă puteri sporite insituțiilor de forță și care, potrivit Opoziției, dă practic liber la bătut protestatari pașnici.

Unul dintre cei mai înflăcărați apărători ai proiectului este Bacalbașa, care zice așa:

"Ca unul care am fost agresat în parcul insituției și am văzut jandarmii care m-au înconjurat că erau terorizați, înnebuniți de frică- și nu le era frică de elementul fizic reprezentat de bătăuși ci de cei care erau în spatele lor, forțele obscure - ca unul care am reclamat la procuratură și procuratura deși există filmul cum eram împins a zis că nu s-a produs niciun fel de agresiune și niciun fel de ultraj, și după ce cu ajutorul dlui Nicolicea am făcut contestație și mai ales după ce televiziunea a arătat ce s-a petrecut la procuratură și au revizuit punctul de vedere, salut această lege care apăra ce a mai rămas din instituțiile statului în fața unor elemente obscure".

A, mai critică Bacalbașa și faptul că Opoziția vrea avizul CSAT pe acest proiect (în baza căruia poliția ar primi prerogative care țin de alte insituții, inclusiv prerorgative ce țin de anti-terorism, de exemplu), spunând așa:

"Forța decizională a poporului se exprimă prin Parlament, nu prin CSAT. În ziua când CSAT va decide ce se face în țara asta, statul paralel iese la lumină, înflorește", a scris jurnalista Loredana Diacu pe Facebook.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.