Curtea de Apel București îl scapă pe Darius Vâlcov de controlul judiciar


Curtea de Apel București îl scapă pe Darius Vâlcov de controlul judiciar

Darius Vâlcov scapă de controlul judiciar dispus de procurorii DIICOT. Concret, Curtea de Apel București a revocat, vineri, măsura controlului judiciar, iar decizia este definitivă.

CITIȚI ȘI: Noi probleme pentru Darius Vâlcov. DIICOT a demarat acțiunea penală împotriva fostului consilier al Vioricăi și l-a pus sub control judiciar

"În baza art. 213 C.pr.pen., admite plângerea formulată de inculpatul V.D.B.. Revocă măsura controlului judiciar luată față de inculpatul V.D.B prin ordonanța nr. 2922/D/P/2018 din data de 18.06.2019 a Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința din camere de consiliu din data de 21.06.2019", se arată în minuta instanței.

Amintim că procurorii DIICOT au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe Darius Vâlcov pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, după ce a publicat pe Facebook protocolul secret SRI-PÎCCJ

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.