Apelul fără cusur al unui economist: Postul TV Antena 3 trebuie BOICOTAT sistematic! "Dacă te bagi în cocină te mănâncă porcii!"


Apelul fără cusur al unui economist: Postul TV Antena 3 trebuie BOICOTAT sistematic! "Dacă te bagi în cocină te mănâncă porcii!"

Economistul Cristian Păun critică aspru postul de televiziune Antena 3 și atrage atenția că trebuie boicotat sistematic. Mai mult, Cristian Păun scrie că televiziunea patronată de Dan Voiculescu a coborât standardele mass-media din România în goana după bani. 

Reacția profesorului universitar vine în contextul în care atât Dan Barna, președintele USR, cât și europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, au participat la emisiunea nejurnalistului Mihai Gâdea.

Redăm postarea lui Cristian Păun în întregime:

„Acest post de televiziune prezintă realitatea foarte distorsionat. Manipulează grosolan informația. A fost mereu de partea unui infractor, acum închis pentru abuz pe bani publici. Care infractor a prezentat minciuni și iluzii la tablă și la flip-chart. Acest post de televiziune este exemplul clar de cât de jos poate să se coboare mass-media în goana după bani. Acest post de televiziune este parte a problemelor ce ni se întâmplă, niciodată parte a soluției. Nu a fost niciodată de partea binelui. A fost și rămâne o portavoce a unora care au jecmănit sistematic România, mai ales pe cei săraci. Este un post de televiziune în care se fac procese de intenție și în care se derulează adevărate ”judecăți de valoare”. Este un post în care se jignește și se atacă persoana și nu ideile sale. Este un post în care, la comandă prin cască, se intră peste invitat și se bruiază mesajul său. Este postul care îți închide microfonul când spui lucruri care nu convin. Este postul care a pus cel mai tare umărul la siluirea justiției și la dărâmarea statului de drept. Este postul care lua în derâdere gazarea manifestanților pașnici din Piața Victoriei. Este postul care ia în derâdere democrația. Este un post care nu știe să asculte, nu știe să dialogheze cu cel invitat, nu știe să îl respecte pe cel invitat ca el să își ducă ideea până la capăt (dacă mesajul nu corespunde agendei ascunse sau dacă mesajul încalcă flagrant interesele celui care plătește întreg studioul într-o formă sau alta).

Acest post de televiziune a fost mereu privilegiat de sistem în ultima perioadă. A scăpat sistematic de amenzi pentru derapajele sale, deși plângerile au depășit cu mult plângerile făcute altor televiziuni. A fost ținut în brațe de regimul actual. A fost trompeta lor.

Acest tip de ”afacere” trebuie BOICOTAT sistematic și nu luat în brațe. Trebuie trimis unde îi este locul. Atât de firmele care vând publicitate prin intermediul său (foarte multe au înțeles și au renunțat, sunt încă multe firme care girează acest post, chiar multinaționale, ceea ce este de neexplicat), cât și de către politicieni.

Argumentul că această televiziune are în spate telespectatori și că ei trebuie să afle ce și cum nu ține apa. Pentru că adevărul va fi mereu răstălmăcit de această televiziune. Pentru că scopul acestei televiziuni este să mintă, să manipuleze, să denigreze, să ascundă lucruri. Nu să spună lucrurilor pe șleau. Mimează buna intenție. De așa ceva trebuie să te ții departe. Nu este nimic nobil să girezi prin implicarea ta așa ceva. Dimpotrivă...

Vorba aia: dacă te bagi în cocină te mănâncă porcii!, a scris Cristian Păun pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.