O jurnalistă avertizează: CCR pregătește invalidarea referendumului pentru justiție!


O jurnalistă avertizează: CCR pregătește invalidarea referendumului pentru justiție!

Jurnalista premiată de Ambasada SUA, Ondine Gherguț, a publicat o serie de informații pe surse pe Facebook conform cărora CCR pregătește invalidarea referendumului pentru justiție. Valer Dorneanu, prin prisma noii configurații a CCR, are 6 voturi din 9 disponibile invalidării referendumului. 

Redăm semnalul de alarmă al jurnalistei:

"ALERTĂ Curtea Constituțională pregătește INVALIDAREA referendumului, spun surse din interiorul instituției. Valer DORNEANU, președintele CCR, cere explicații Biroului Electoral Central despre motivele pentru care unii alegători care au pus ștampila pe DA la prima întrebare, la a doua au pus ștampila pe NU. Apoi, pentru a argumenta amânările repetate ale validării referendumului, DORNEANU cere verificări ale tuturor buletinelor de vot.

De ce avea nevoie DORNEANU de tergiversare? Pentru că îi aștepta în CCR pe STAN și DELIORGA, noii judecători constituționali care au depus azi jurământul, în votul cărora are deplină încredere. Maya Teodoroiu, al cărei mandat a expirat de curând, în discuțiile "informale" cu DORNEANU a refuzat să invalideze referendumul, ca și Ștefan Minea. Acum, Dorneanu are asigurate 6 voturi (din 9) pentru invalidare", a scris jurnalista pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.