Cum își bate Rareș Bogdan joc de Ludovic Orban și PNL


Cum își bate Rareș Bogdan joc de Ludovic Orban și PNL

PNL a decis în urmă cu câteva luni, când Ionel Dancă a fost umilit și alungat din emisiunea lui Gâdea, să nu mai calce la „Sinteza Zilei”. Însuși președintele liberal Ludovic Orban făcea un anunț în acest sens, precizând că dorește scuze publice de la realizatorul varanist.

Prezent luni seară în emisiunea blamată de colegii liberali, proaspătul europarlamentar Rareș Bogdan, până de curând un critic acerb al odioaselor dezinformări și manipulări lansate mai ales din studiourile Sintezei Zilei, a avut o șocantă atitudine lingușitoare și defensivă față de Mihai Gâdea, pe care l-a și complimentat la un moment dat. „Sunteți un analist foarte bun”, i-a susurat RB lui Gâdea care, după 26-27 mai, pare mai liberal și mai userist decât mulți dintre votanții celor două formațiuni. E, firește, o strategie manipulatorie și distructivă pentru cei care nu rezistă tentației de a defila pe sticla unei televiziuni odioase, sub încurajările slinoase ale pupătorilor de dosuri securiste. 

Întrebat de Gâdea dacă înscrierea lui în PNL și candidatura la europarlamentare au fost determinate de președintele Klaus Iohannis, Rareș Bogdan a evitat un răspuns direct, precizând că totuși invitația de a veni la liberali i-a fost adresată de președintele Ludovic Orban. Deși a vrut să pară că îi este recunoscător liderului PNL, explicând chiar că tensiunile de acum câteva zile când s-a dezlănțuit împotriva lui Orban pentru că nu-l luase și pe el moț la întâlnirea de la Cotroceni, Rareș Bogdan demonstrează că are o agendă proprie, diferită de a partidului. Mai mult decât atât, rebeliunile fostului jurnalist, bălăcirea scabroasă în mlaștinile anteniste par să vizeze mai ales o vulnerabilizare a președintelui Orban care nu este chiar cea mai simpatizată și populară figură liberală. E posibil însă ca Rareș Bogdan, grăbit să ia gâtul liderului, să și-l frângă pe al său. Chiar dacă îl va recunoaște mai multă lume de acum încolo la saloanele de înfrumusețare. 

În mediul virtual mai nimeni nu a lăudat nici ideea prezenței la Antena 3, nici prestația lui Rareș Bogdan care a fost jenantă, alternând între schimburi de replici siropoase cu Gâdea și discurs politic mediocru spre patetic.

Mircea Marian: 1. Tocmai mă pregăteam să scriu un text entuziasmat: azi, usr și pnl nu s-au dus la antena 3. 

Aștept insă emisiunea lui Gâdea: apare Rareș Bogdan, în direct de la Cluj. 
Prietene, de mult doream să îți spun asta: știam că ești un unsuros, dar nu credeam că ești așa de bătut în cap.

2. Ce face acum Gâdea este să-și bată joc de minunata noastră opoziție. Să ne arate că îi are la degetul mic: cum îi cheamă, cum vin, deși până ieri Antena 3 i-a călcat în picioare. Să ne arate ce am votat: cum îi perie nițel, cum torc ca pisica în brațele lui. Unul nu-i zice de datoria lui Felix din dosarul ICA (unde ANAF a recuperat cam 20% din 60 de milioane de euro, după ani buni de eforturi), de linșarea unor oameni onorabili precum Pleșu sau Kovesi sau de contractele dubioase cu statul, ale trustului Intact. Că degeabă latră presa anti-PSD, opoziția preferă Antena 3.
Dacă ești telespectator neimplicat, spectacolul e minunat. The human nature 

Sebastian Lăzăroiu: După ce l-am văzut și pe Rareș Bogdan (PNL) la A3, la o oră de maximă audiență, devine tot mai probabil scenariul unei confruntări la prezidențiale între PNL și USR+. Se pregătesc să seducă electoratul PSD, care nu are candidat să intre în turul al doilea. Competiția nu va ajuta niciunul din partide. Teoretic, USR+ mizează pe ostilitatea naturală a electoratului PSD față de Iohannis. Dar e numai pe hârtie. Vestea proastă e că sunt simpatizanți USR+ care îl preferă pe Iohannis. Vestea și mai proastă e că PNL poate face alianță cu un PSD cosmetizat (de 15-18%) după parlamentarele din 2020.

Tot mai sper că mișcările PNL și USR+ din ultima vreme reprezintă doar un balet (credible threat, cred că așa se cheamă) înainte de a se așeza la masa negocierilor.

Ramona Ursu: 1. Puține lucruri îmi provoacă silă mai mare decât ipocrizia. Rareș Bogdan este în direct la emisiunea lui Gâdea. E scârbos deja cum unii domni din opoziție vor să ne demonstreze neapărat că toți politicienii sunt la fel. Eu nu cred asta, dar unii țin morțiș să îmi arate că mă înșel. În cazul în care liberalii doresc să îmi fluture teoria convertirii telespectatorilor Antena 3 sau să mă convingă că oamenii decenți ling podelele securiștilor infractori, asta după ce au pozat în patrioți și în salvatori ai țărișoarei, le spun să nu își bată capul cu mine. Dați voi unfollow, unfriend, block, pentru că, în final, tot acolo ajungem.

 2. Rareș Bogdan amintește, în emisiunea lui Gâdea, de bunicii lui patrioți, care au luptat în războaie pentru țara asta. Ținând cont că i-a invocat, nu pot să nu mă întreb ce ar crede niște oameni, care chiar au luptat pentru țara asta, despre urmașii lor care ajung să defileze pe la televiziunea unui securist împuțit. Un securist împuțit care a jefuit, a tâmpit, a schilodit țara asta. Eu știu sigur ce aș simți. Greață. Greață. Greață. Atât.

3. Da, eu cred că e important ca liderii opoziției să nu mai calce la Antena 3. Nu schimbă asta România peste noapte, dar de undeva trebuie să începem să aducem decența în lumea asta în care trăim. De undeva chiar trebuie să începem să aruncăm, definitiv, la gunoi tot ce înseamnă acest cancer numit PSD. Nu putem amâna lucrul ăsta la nesfârșit. Trebuie.

Faptul că Rareș Bogdan s-a dus la emisiunea lui Gâdea mă dezgustă. Recunosc, nu aveam așteptări de la politicianul Rareș Bogdan, așa că nu mă dezamăgește. Doar mă dezgustă acest tip de duplicitate slinoasă care, recunosc, deși o văd la unii din jur, nu reușesc deloc să o înțeleg. Și am mari dubii că o voi înțelege vreodată.

Ciprian Mihali: „Prostituția desăvârșită: Gâdea îl pupă în bot pe Rareș Bogdan, Denise Rifai îl pupă în bot pe Chireac. Încrucișări care creează mutanții și monștrii spațiului public românesc.

Dragi români, dragi tineri, închideți televizoarele și dați-le la reciclare. La Netflix puteți să va uitați și de pe tabletă sau telefon. Televizoarele sunt infectate (pardon, defecte).”

Vladimir Tismăneanu: „Chiar n-am chef să uit: În 2012, domnu' Rareș, acest amestec de Budulea Țaichii și Benito Mussolini, în complicitate cu preacuvioasă slugă a lui Felix, scapetul Gâdea, afuriseau ICR-ul condus de echipa Patapievici-Mihăieș-Tania Radu drept un fel de viespar satanic. O făceau în locuri diferite însă cu distructive planuri convergente. Behaiau, că invitați în emisiunile lor, diverșii ciuvici, ciutaci, nistorești, majuri, romosani, simonci și alți stelian tănase. Erau bine platiti, desigur, dar o făceau cu imensă plăcere. Salivau lubric. Detestau tot ceea ce înseamnă rafinament, modernitate, distincție. Îi unea ura și incultură, topenia și ticăloșia. Erau și rămân îngrozitor de anoști, provinciali și anacronici. Pentru că, oricâte batiste Gucci ori Louis Vuitton ar purta domnu' Rareș, tot o țoapă parvenită rămâne. Că și amicul sau Hoandră, cu pantofi din piele de crocodil...”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.