Fabulosul „cabinet Ludovic Orban”! Cine sunt liberalii care ar vrea să se instaleze la Palatul Victoria


Fabulosul „cabinet Ludovic Orban”! Cine sunt liberalii care ar vrea să se instaleze la Palatul Victoria

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă miercuri la Parlament, fiind semnată de 173 de aleși. Textul moțiunii de cenzură face referire la eșecul organizării alegerilor din străinătate, la situația din Valea Uzului, dar și încercările repetate de emitere a ordonanțelor de urgență pe justiție. Potrivit declarațiilor, moțiunea va fi votată de PNL, USR, PMP și UDMR, marți, pe 18 iunie.

Dacă moțiunea trece și Dăncilă pică, PNL susține că ar putea prelua guvernarea, chiar și în absența USR, care ezită să se alăture unui eventual cabinet al opoziției, având în vedere actuala structură a Parlamentului. Iată cu ce propuneri ar putea veni liberalii în eventualitatea unui „cabinet Orban”:

Cabinetul Ludovic Orban:

1. SGG - Cristi Barbu

2. Munca - Ionel Danca

3. Tineret - Mara Mareș

4. Justitie - Cristian Bacanu

5. Economie - Ion Stefan

6. Energie - Dan Valceanu

7. Romanii de pretutindeni - Violeta Vijulie

8. Externe - Cristian Diaconescu

9. Finante - Florin Cîtu

10. Cultura - Gigel Stirbu

11. Fonduri Europene - Ciprian Ciucu

12. Interne - Costel Alexe

13. Aparare - Ionel Palar

14. Sanatate - Catalin Deaconescu

15. Educatie - Claudia Benchescu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.