Gheorghe Stan cere CSM să îi țină scaunul cald la Secția specială pe perioada cât va fi judecător la CCR


Gheorghe Stan cere CSM să îi țină scaunul cald la Secția specială pe perioada cât va fi judecător la CCR

Procurorul Gheorghe Stan cere Consiliului Superior al Magistraturii să îi țină scaunul cald la Secția specială de anchetare a magistraților, adică să îi rezerve un post, pe perioada cât va fi judecător la Curtea Constituțională a României. 

Amintim că în data de 15 iunie Gheorghe Stan își va începe mandatul de magistrat la CCR. Procurorul, sprijinit de PSD, a fost numit, la începutul lunii mai, judecător la Curtea Constituțională Română. Mandatul de judecător la CCR este de 9 ani.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în vederea dispunerii măsurilor legale cu privire la cererea domnului Stan Gheorghe referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României”, transmite Secția specială.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.