Kelemen Hunor toarnă demagogic gaz pe foc și amenință furibund: „Aceasta este adevărata față a României! Vom arăta întregii lumi cum se comportă o majoritate cu o minoritate”


Kelemen Hunor toarnă demagogic gaz pe foc și amenință furibund: „Aceasta este adevărata față a României! Vom arăta întregii lumi cum se comportă  o majoritate cu o minoritate”

Într-o intervenție telefonică la RFI, președintele UDMR, Kelemen Hunor a comentat incidentele de joi de pe Valea Uzului, amenințând și reducând toți cetățenii români la același numitor cu indivizii care au agresat etnici maghiari și au pătruns cu forța în cimitirul militar internațional.

Dezlănțuirea lui Hunor este cel puțin ipocrită dacă nu chiar ticăloasă, având în vedere că principalii responsabili ai tensiunilor de acolo sunt pe de o parte, primarul din Dărmănești (ALDE, formațiune a coaliției de guvernare pe care UDMR o susține devotat de doi ani și jumătate, inclusiv în infama comisie Iordache de modificare a legilor justiției și codurilor penale), iar pe de alta, reprezentanții UDMR din teritoriul care și-au încolonat susținătorii și i-au pus în fața românilor veniți să comemoreze soldații români care se presupune că ar fi înhumați în cimitirul disputat. Despre incidentele de joi puteți citi AICI și AICI.

Kelemen Hunor la RFI: „În primul rând acolo s-a întâmplat un lucru absolut inacceptabil. Acolo, primarul din Dărmănești a făcut o construcție care nu avea niciun aviz. Noi am cerut restrabilirea ordinii, restabilirea situației anterioare. Și am spus că până nu se va întâmpla acest lucru, în acel cimitir să nu se facă inaugurare, să nu se facă comemorări.

Pe de altă parte, a fost un act de vandalism, de barbarie, să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropați, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizații nonguvernamentale, plus câțiva preoți, plus foști militari în rezervă, inclusiv generalul Chelaru, foști europarlamentari, care au fost acolo, s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanț. E inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. România ieri a arătat fața adevărată, modelul european de protecție a minorităților, asta este fața adevărată a României în 2019, indiferent cine ce spune și minte spre exterior. Am cerut pedepsirea celor care au provocat această situați și tragerea la răspundere a tuturor celor care au avut un rol în această întâmplare. Începând cu primarul de la Dărmănești care nu a respectat nicio lege. (...) Vom arăta peste tot imagini de la fața locului, ca să vadă toată lumea cum se comportă, într-un moment extrem de delicat, o majoritate cu o minoritate. De la Uniunea Europeană, până la toți partenerii României”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.