TUPEU de borfaș: Relu Fenechiu își cere în instanță ȘPAGA de 4 milioane de lei pentru care a făcut pușcărie. ANAF n-a recuperat un leu de la fostul ministru!


TUPEU de borfaș: Relu Fenechiu își cere în instanță ȘPAGA de 4 milioane de lei pentru care a făcut pușcărie. ANAF n-a recuperat un leu de la fostul ministru!

Fostul ministru al Transporturilor din perioada guvernării USL, Relu Fenechiu, a cerut, în instanță, să i se dea înapoi o șpagă de patru milioane de lei, plus dobândă, banii aflându-se în prezent la o firmă care a fost controlată de o apropiată a demnitarului liberal, scrie site-ul reporteris.ro din Iași.

În perioada 2012-2014, Fenechiu a promis celor de la Siveco că-i va ajuta să obțină contracte cu ministerul Justiției. În schimbul acestui sprijin, el a cerut patru milioane de lei, însă banii urmau să-i fie virați prin firma Profile Business Consulting, controlată de apropiata sa. Profile Consulting a încheiat, în acest scop, două contracte fictive de consultanță cu Siveco.

DNA a aflat de acest aranjament în 2016, iar Fenechiu, care la acel moment se afla deja la pușcărie, fiind condamnat în alt dosar, și-a recunoscut fapta. Judecătorii i-au dat, în acest dosar, o pedeapsă de 46 de luni de închisoare. Șpaga virată de Siveco către Profile Consulting n-a ajuns însă niciodată la fostul ministru al Transporturilor, rămânând în conturile celor de la Profile Consulting. Acum, Fenechiu își cere șpaga pentru care a fost condamnat.

Pe de altă parte, până acum, statul român, prin ANAF, nu a recuperat nici un leu din prejudiciile de 9,6 milioane de lei pe care Fenechiu trebuia să le achite în dosarele Transformatorul și Siveco, arată reporteris.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.