VIDEO Rectorul Tudorel Toader crede că Universitatea Al. I. Cuza e tarlaua lui. A împiedicat cum a putut accesul membrilor Senatului Universității la ședință, ca reacție la protestul organizat împotriva lui de studenți


VIDEO Rectorul Tudorel Toader crede că Universitatea Al. I. Cuza e tarlaua lui. A împiedicat cum a putut accesul membrilor Senatului Universității la ședință, ca reacție la protestul organizat împotriva lui de studenți

Tudorel Toader, ex-ministrul PSD-ist al Justiției, a revenit în fotoliul de rector al Universității din Iași, fapt ce a stârnit nemulțumirea atât unor profesori, dar și unor studenți. Miercuri, 5 iunie, a fost organizat un protest împotriva lui Tudorel Toader în care i s-a cerut demisia din funcția de rector. 

Tipic comportamentului său de PCR-ist, Tudorel Toader a găsit o cale să se răzbune pe cei care protestau. Astfel, Tudorel Toader a îngreunat accesul membrilor Senatului Universității la ședință. Totodată, altor membri ai Senatului Universității li s-a refuzat accesul, relatează pagina de Facebook Reset, Tudorel Toader chemând chiar și Poliția, așa cum veți vedea în filmarea de la finalul articolului.

"Astăzi, 5 iunie 2019, într-un stat membru al Uniunii Europene, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, cunoscută mai nou ca fiind moșia proprie a rectorului Tudorel Toader, membrii Senatului au fost legitimați de Poliție înainte de a putea intra la ședința obișnuită a Senatului.

Altor membri ai Senatului Universității li s-a refuzat accesul.

Practicile reprobabile învățate de Tudorel Toader pe vremea utecismului său fervent sunt reactivate acum în forma lor cea mai sinistră", a relatat pagina de Facebook Reset. 

"Iași - Tudorel Toader NU este rectorul meu!
A fost chemată Poliția, iar profesorii au fost legitimați la intrarea în ședința de Senat.

Ora 12:00 - Tudorel Toader și-a luat Universitatea pe persoană fizică: a interzis accesul în Senat al unui membru al Senatului. Apoi a chemat poliția.
Ora 12:40 - Se scandează
-Toader Tudorel, nu ne ești model!
-Moralitate în Universitate!
-Rectorul hoților și al mafioților!
-Profesori și studenți, nu fiți indiferenți!
-Demisia!", a mai scris pagina de Facebook Reset.

Vedeți video de la 8:24, moment în care studenții ce fac parte din Senatul Universității nu sunt lăsați să intre la ședința Senatului:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.