Minorul abuzat de Jandarmerie, scrisoare deschisă către Carmen Dan: "Se vede de la o poștă că nu vă pasă decât de siguranța politicienilor PSDiști! Dați-vă demisia!"


Minorul abuzat de Jandarmerie, scrisoare deschisă către Carmen Dan: "Se vede de la o poștă că nu vă pasă decât de siguranța politicienilor PSDiști! Dați-vă demisia!"

Tânărul minor abuzat de Jandarmerie în fața Spitalului Județean din Târgu Mureș la întâmpinarea Vioricăi Dăncilă, Alin Popoviciu, a postat pe Facebook o scrisoare deschisă către ministrul de Interne, Carmen Dan, în care îi spune că nu are ce căuta în MAI. 

Mai mult, Alin Popoviciu invocă moartea polițistului omorât în urmă cu mai bine de un an în gara din Suceava, cât și cazul polițistului împușcat săptămâna aceasta în zona gâtului de tâlharul urmărit internațional.

Tânărul îi spune ministrului de Interne că este cel puțin suspect modul în care v-a interesat coordonarea acțiunilor condamnabile ale Jandarmeriei din 10 august 2018 în comparație cu grija pentru polițiștii din subordinea dumneavoastră”

În încheiere, Alin Popoviciu îi transmite lui Carmen Dan următoarea afirmație:

Doamnă, vă rog să înțelegeți că ați contribuit major la moartea celor doi polițiști și la reprimarea violentă a protestului din 10 august și dați-vă demisia!”

Redăm postarea lui Alin Popoviciu în întregime.

Scrisoare deschisă adresată ministrului de Interne, Carmen Dan!

În primul rând, nu vreau să vi se urce la cap că mă adresez cu pronume de politețe. O fac strict formal. Nu meritați acest lucru. 

Doamnă, nu aveți ce căuta la MAI! Ar trebui să aveți multe lucruri pe conștiință:

În urmă cu mai bine de un an de zile, un polițist aflat în subordinea dumneavoastră a fost înjunghiat mortal într-o gară din Suceava!

Nici atunci nu ați vrut să vă dați demisia din cauza unor interese personale, dar ați promis că veți dota toți polițiștii cu veste speciale de protecție.

Nu v-ați respectat promisiunea și încă un polițist a murit la datorie în această săptămână, împușcat în zona gâtului. Poate că amândoi ar fi avut o șansă dacă v-ați fi ținut de promisiune și ar fi fost protejați cu o vestă specială. 

Din acest motiv îi veți avea pentru tot restul vieții dumneavoastră pe conștiință pe cei doi polițiști și pe familiile lor, doamnă! Au rămas copii fără tată din cauza dumneavoastră! 

Totodată, este cel puțin suspect modul în care v-a interesat coordonarea acțiunilor condamnabile ale Jandarmeriei din 10 august 2018 în comparație cu grija pentru polițiștii din subordinea dumneavoastră.

Se vede de la o poștă că nu vă pasă decât de siguranța politicienilor PSDiști! 

Doamnă, vă rog să înțelegeți că ați contribuit major la moartea celor doi polițiști și la reprimarea violentă a protestului din 10 august și dați-vă demisia!

Să nu mă subestimați pentru că am doar 17 ani, vă rog! Nu v-am spus absolut nimic deplasat de realitate!

Omule de bună credință, dacă ai ajuns până la această parte a scrisorii și ești în asentiment cu mine, te rog să o promovezi cât mai departe, pentru că doar împreună putem reuși să o presăm pe această femeie până își va da demisia!”, a scris tânărul abuzat de Jandarmerie la întâmpinarea Vioricăi Dăncilă în Târgu Mureș.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.