UPDATE. Fetelor cocoțate de Dragnea și Vâlcov la vârful instituțiilor de stat li se dau papucii. Șefele de la ANAF și Casa de Sănătate vor fi date afară


UPDATE. Fetelor cocoțate de Dragnea și Vâlcov la vârful instituțiilor de stat li se dau papucii. Șefele de la ANAF și Casa de Sănătate vor fi date afară

Şefa ANAF, Mihaela Triculescu, o fidelă a consilierului penal demisionar Darius Vâlcov, urmează să plece curând din fruntea instituției. D decizie în acest sens a fost luată la nivelul Ministerului Finanţelor, potrivit profit.ro, care mai scrie că persoanele luate în calcul pentru a prelua şefia Fiscului, la acel moment, erau Mirela Călugăreanu, director general al Direcţiei Bucureşti a ANAF, fost preşedinte ANAF, şi Laura Nasta, director general adjunct pentru administrarea veniturilor statului şi vicepreşedinte la Direcţia Marilor Contribuabili ANAF.

„Sarcina pe care orice şef al ANAF este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vis a vis de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este situaţia reală. Fiecare dintre noi stăm până vom fi schimbaţi”, spunea Eugen Teodorovici despre şefa Fiscului, Mihaela Triculescu, la începutul lunii mai.

ANAF nu a reuşit să realizeze planul de încasări de venituri bugetare în martie şi aprilie, arăta un document dezvăluit recent de senatorul PNL Florin Cîţu.

Lichidator judiciar de profesir, Mihaela Triculescu a fost numită şefă ANAF în luna ianuarie, după ce premierul Viorica Dănculă l-a demis pe Ionuț Mișa la propunerea ministrului Eugen Teodorovici. Presa a relatat la vremea respectivă că în spatele acestei mutări s-a aflat, de fapt, Vâlcov. De atunci, Triculescu a avut o singură apariţie publică, în Parlament, unde a vorbit cu emoţii despre popriri.

Citește și: Darius Vâlcov și-a dat demisia din Guvern

Potrivit hotnews.ro, și Adriana Cotel, șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, tot o apropiată a grupării Dragnea-Vâlcov, ar urma să plece. Un anunț în acest sens urmează să fie făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

Adriana Cotel a condus timp de 4 luni Agenția Națională a Medicamentului (din octombrie 2018), iar pe 25 ianuarie a fost numită președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Adriana Cotel a fost numită la conducerea CNAS printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, la 4 luni după ce fusese numită la conducerea Agenției Naționale a Medicamentului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.