Tăriceanu și-ar fi retras singur partidul din ALDE Europa. Nu a mai așteptat excluderea


Tăriceanu și-ar fi retras singur partidul din ALDE Europa. Nu a mai așteptat excluderea

Călin Popescu Tăriceanu și-a retras partidul, ALDE, din ALDE Europa, potrivit anunțului lui Alin Cristian Mituță, membru PLUS. Acțiunea lui Tăriceanu ar veni în urma dezastrului de la europarlamentare, dar mai ales ca reacție la potențiala excludere cu care ALDE Europa i-a amenințat formațiunea politică din cauza asocierii cu PSD în atacul asupra justiției și nu numai. 

Redăm postarea lui Alin Cristian Mituță:

"ALDE România nu mai este membru al partidului ALDE european, după ce nu a mai așteptat decizia iminentă de a fi exclus, retrăgându-se de bunăvoie.

Așteptăm cu interes și decizia Socialiștilor europeni în legătură cu PSD, cu care au înghețat relațiile înainte de alegeri, dar și decizia PPE legată de iliberalii de la Fidesz.

La fel ca România, Europa are nevoie să înceapă să-și construiască viitorul pe curat. Noi, USR PLUS, asta facem deja construind un nou grup politic care să revigoreze proiectul european și să-l scoată din stagnarea în care se află de mulți ani.

Pentru prima dată de la intrarea în UE avem șansa de a conta cu adevărat în Europa".

Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt, aflat la București și întrebat în ultima zi de campanie pentru europarlamentare într-un interviu pentru Europa FM dacă nu e loc pentru ALDE România în nicio formulă, a replicat: „Nu mai e niciun loc pentru ei pentru simplul motiv că nu mai practică principiile și valorile liberale precum statul de drept. Preferă să protejeze interesele personale ale conducerii socialiste (PSD, n.red.). S-ar părea că acest lucru e mai important pentru ei decât domnia legii, libertatea de exprimare și, cu siguranță, mai important decât lupta anticorupție. Nu putem accepta așa ceva”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.