Bogdan Pîrlog atacă decizia CSM prin care i-a fost respinsă candidatura pentru șefia Secției Speciale


Bogdan Pîrlog atacă decizia CSM prin care i-a fost respinsă candidatura pentru șefia Secției Speciale

UPDATE

Procurorul Bogdan Pîrlog a precizat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a contestat respingerea candidaturii sale pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), precizând că are o vechime în muncă de 18 ani și 8 luni. Decizia Consiliului Superior al Magistraturii a fost atacată în instanța de contencios administrativ.

UPDATE

Consiliul Superior al Magistraturii informează că procurorii Adina Florea și Sorin-Eugen Iasinovschi au fost admiși pentru participarea la selecția pentru șefia Secției Speciale deoarece aceștia întrunesc condițiile legale necesare, potrivit stiripesurse.ro

Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu deține vechimea efectivă de 18 ani în funcția de procuror. Potrivit CSM, Bogdan Pîrlog poate formula contestație în termen de 24 de ore.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Prim-procurorul militar adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, Bogdan Pîrlog, si-a depus candidatura pentru funcția de șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justitie (SIIJ). Bogdan Pîrlog, procurorul militar este cel care a deschis dosarul protestelor din 10 august și a avut numeroase poziții publice în care a acuzat PSD de agresiuni la adresa independenței justiției.

În proiectul de management depus la dosarul pentru candidatură, Bogdan Pîrlog își propune „sistarea imediată a activității Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție ca urmare a constituirii nelegale a acesteia”.

Câteva dintre obiectivele propuse de procurorul militar, dacă va ajunge șef al Secției Speciale:

– Sistarea imediată a activității procuroriilor din cadrul secției ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
– Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
– Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
– Sesizarea unităților de parchet competente a efectua urmărirea penală față de procurorii din cadrul secției, care au comis infracțiuni în activitatea desfășurată în cadrul secției (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”).

 Pe site-ul juridice.ro a fost publicat proiectul de management al lui bogdan Pîrlog.

Bogdan Pîrlog a declarat recent pentru televiziunea publică elvețiană SRF că puterea de la București vrea să „distrugă sistemul judiciar”. 

„Riscul este ca sistemul judiciar va fi distrus. Nu este ca in Polonia. Acolo, guvernul incearca sa controleze sistemul judiciar. Aici incearca sa distruga sistemul judiciar”, a declarat Pirlog.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.