PANICĂ: Oprișan se leapădă de „PSD-ul lui Dragnea”! A uitat când stătea drepți în fața șefului și-i spunea „prietenul meu”


PANICĂ: Oprișan se leapădă de „PSD-ul lui Dragnea”! A uitat când stătea drepți în fața șefului și-i spunea „prietenul meu”

Mai mulți lideri PSD, în frunte cu Marian Oprișan, explică acum că nu e vina lor că au pierdut alegerile în fiefurile pe care le controlează de ani buni, ci a „PSD-ul lui Dragnea”.

„Nu am pierdut eu alegerile la Focşani şi nici în judeţul Vrancea, le-a pierdut PSD-ul lui Liviu Dragnea. Alegerile în România, în acest moment, au fost pierdute cât se poate de clar pe acţiunile lui Liviu Dragnea. Eu am avut poziţii divergente permanente cu această chestiune", a spus Oprişan.

În județul Vrancea, PNL a câștigat alegerile, obținând 37,5% din voturi, în timp ce PSD a avut doar 30%.

În Focșani, PNL a atras 28,55%, iar PSD circa 21%.

Oprișan, în pofida unor declarații anti-Dragnea din ultimele luni, a votat constant alături de fostul președinte al partidului. De exemplu, în septembrie 2018, a votat pentru respingerea propunerii lui Firea de retragere a sprijinului politic pentru ministrul de Interne, Carmen Dan, după intervenția brutală a jandarmilor împotriva manifestanților pașnici, la 10 august 2018.

„Am găsit înţelegerea necesară la singurul coleg şi singurul om care m-a sprijinit în această direcţie şi acesta este motivul pentru care este astăzi aici prezent. Este prietenul şi preşedintele PSD, cel care şi-a pus semnătura pe realizarea acestui important proiect, Liviu Nicolae Dragnea”, spunea Oprișan despre Dragnea în primăvara lui 2018, după ce liderul PSD îl ajutase să deschidă un bazin olimpic de înot în Focșani.

Oprișan nu este singur. După ce, acum o săptămână, primarul Bacăului, Cosmin Necula, se afișa foarte fericit alături de premierul Dăncilă la inaugurarea unui parc de agrement, azi el cere foarte violent demisia Executivului. „Clar și transparent cetățenii spun că noi trebuie să plecăm de la guvernare. Cred că este momentul să recunoaștem că acesta nu a fost un simplu vot, iar europarlamentarele din 2019 au echivalența unor alegeri parlamentare. Acest vot ne delegitimează pentru a conduce Guvernul României”, a scris Necula, pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.