Situație incredibilă pentru Carmen Avram, Terhes, Grapini și Ciuhodaru. Pesediști influenți îi cer lui Dăncilă eliminarea lor de pe listele pentru Bruxelles


Situație incredibilă pentru Carmen Avram, Terhes, Grapini și Ciuhodaru. Pesediști influenți îi cer lui Dăncilă eliminarea lor de pe listele pentru Bruxelles

 Mai mulți lideri PSD încearcă să o convingă pe Viorica Dăncilă, cea care a preluat conducerea partidului după condamnarea definitivă primită luni de Liviu Dragnea, să elimine de pe lista PSD candidații la europarlamentare din afara partidului, realtează stirileprotv.ro. Ar fi vorba de Carmen Avram, preotul Chris Terhes, Maria Grapini, dar și de medicul ieșean Tudor Ciuhodaru.

Liderii PSD consideră că o cauză pentru scorul de doar 23% obținut la alegerile europarlamentare este faptul că a propus pe listă candidați din afara partidului. Liviu Dragnea este cel care a insistat ca aceștia 4 să fie pe lista PSD la europarlamentare.

Astfel, marți, când BEC va anunța rezultatul final la alegeri și ar putea cere partidelor să anunțe exact ce oameni vor merge la Bruxelles, Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini ar putea fi scoși de pe listă, deși au fost între primele 7 locuri.

O decizie clară în acest sens va fi luată marți, în CEx-ul PSD.

De altfel, și eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu a scris clar pe blogul personal: ”în toate județele in care au fost puși candidați din afara partidului - Sălaj, Timișoara, Maramureș și Iași - au fost pierdute de PSD” și că ”a doua greșeală a fost alcătuirea listei cu oameni din afara partidului, după criteriul „așa vrea mușchii mei”, ceea ce a dus, pe de o parte, la revolte în organizațiile unde le-au fost impuși candidați din afară (vezi, de pildă, Timiș), iar pe de alta, la demobilizarea propriului electorat”.

Sursa: stirileprotv.ro

Premierul, miniştrii şi liderii PSD aflaţi în Bucureşti s-au reunit, luni după-amiază, într-o şedinţă de urgenţă, după condamnarea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea.

Conform Statutului PSD, Viorica Dăncilă, care deţine funcţia de preşedinte executiv, asigură conducerea partidului până la organizarea congresului.

"Indiferent de sentimentele faţă de Liviu Dragnea, vă daţi seama că pentru PSD condamnarea preşedintelui în funcţie reprezintă un moment dificil, aşa cum ar reprezenta pentru orice partid. Uman vorbind este o dramă atât pentru el ca persoană, cât şi pentru familia lui, iar în calitate de colegi de partid suntem alături de domnia lui şi de familia sa. Evident este un moment dificil", a declarat Dăncilă.

Ea a spus că nu vor comenta decizia instanţei.

"Suntem un partid unit, în momentele dificile PSD a strâns rândurile, aşa vom face şi de acum încolo. Mâine am convocat Biroul Permanent Naţional la ora 11, Comitetul Executiv la ora 18. Împreună vom lua deciziile, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să-i facem şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar. Vreau să asigur de faptul că nu-mi voi da demisia indiferent de solitcările unora sau altora. Vom respecta decizia luată în Parlametn în urma uneii moţiuni de cenzură dacă aceasta va fi depusă, nu înseamnă că dacă cineva cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru", a afirmat Dăncilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.