Situație gravă la IAȘI. Un membru USR dezvăluie metodele murdare de boicotare a REFERENDUMULUI! Votul a sute de persoane a fost anulat


Situație gravă la IAȘI. Un membru USR dezvăluie metodele murdare de boicotare a REFERENDUMULUI! Votul a sute de persoane a fost anulat

Filip Hăvârneanu, tânărul userist de doar 24 de ani care s-a strecurat printre pesediști în 9 mai purtând ironic un tricou cu Liviu Dragnea cariat, semnalează pe pagina sa de Facebook un incident incredibil la Iași: buletinele pentru referendum au ștampila de control pe prima pagină, și nu pe ultima,cum prevede legea, iar toate voturile exprimate până în ora 9.00 ar putea fi anulate din cauza acestei greșeli de care se fac vinovați președinții secțiilor de votare unde situația se prezintă în felul acesta.

„Delegatul USR a sunat la Biroul Electoral Județean explicând situația, iar aceștia au spus că toate voturile trebuie anulate. Președintele de secție vorbește cu cei de la BEJ, ii se comunică faptul că trebuie anulate toate buletinele de vot, dar el comunică celor din comisie că totul e în regulă și că se va continua așa”, relatează Hăvârneanu.

 Redăm mai jos cele trei postări alarmante ale lui Filip Hăvârneanu:

Postarea 2:  „Toate voturile la referendum de până acum au fost anulate!

Am venit sa rezolv problema cu ștampila pentru a găsi altă problema! Buletine de vot care nu sunt trecute în procesul verbal!
Este vorba de secția 53, Octav Băncilă.
Va rog sa semnalizați orice problema la BEJ!”

Postarea1:CUM NE ANULEAZĂ VOTUL? PREȘEDINTELE DE SECȚIE MINTE CU NERUȘINARE!

În mai multe secții de votare ștampila de control a fost pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate!

Exemplu din Iași:
Președintele de secție minte cu nerușinare pentru a duce la bun sfârșit acest lucru.
Delegatul USR a atenționat președintele de secție, dar acesta a zis că e în regulă așa.
Delegatul USR sunat la Biroul Electoral Județean explicând situația, iar aceștia au spus că toate voturile trebuie anulate. 
Președintele de secție vorbește cu cei de la BEJ, ii se comunică faptul că trebuie anulate toate buletinele de vot, dar el comunică celor din comisie că totul e în regulă și că se va continua așa.
Am sunat de 2 ori la BEJ, mi-au spus că au anunțat din nou președintele secției să anuleze buletinele și să pregăteasca altele noi, dar el continuă fără să țină cont de cei de la BEJ sau de cei din comisie.

Sa fiți foarte atenți să vedeți dacă ștampila de control este pusă pe ultima pagină, iar dacă nu, sunați la BEJ!

Haideți să ieșim în număr cât mai mare să nu poată frauda votul!”

Postarea 3: „SE ÎNCEARCĂ BOICOTAREA REFERENDUMULUI!

Îi rugăm pe cei de la Biroul Electoral Central sa ia o decizie și să considere valide buletinele de vot care sunt stampilate pe prima pagina.
Am primit sute de telefoane din toată țara, Arad, Ilfov, București, Vrancea și multe din Iași, iar toată lumea mi-a semnalat faptul că și la ei buletinele de vot sunt ștampilate la fel.

Avem nevoie de o decizie cat mai rapida pentru că nu putem schimba in timpul votului atât de multe buletine de vot.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.