Panică și degringoladă în ograda propagandei după „Declarația de la Bacău”. Chirieac, aproape plângând: „Este tot mai evident că doamna Dăncilă s-a rupt de partid”


Panică și degringoladă în ograda propagandei după „Declarația de la Bacău”. Chirieac, aproape plângând: „Este tot mai evident că doamna Dăncilă s-a rupt de partid”

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale pe care pare că o folosește mai ales pentru a-și construi o imagine de lider pregătit să-i ia locul lui Liviu Dragnea, primul ministru Viorica Vasilica Dăncilă a reușit să transmită o undă de șoc în tabăra antijustiție prin declarația pro-referendum de miercuri, de la Bacău.

"Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (...) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru", a spus Dăncilă.

Una din cele mai vehemente voci ale propagandei care și-a clădit averi pe bani furati, Mircea Badea, a atacat imediat pe Facebook, afirmând despre VVD că este „imbecila planetei” și că „mulți pesediști sunt pur și simplu și simplu insuportabili”.

Mai echilibrat, dar vizibil afectat, patronul DC News, Bogdan Chirieac a lăcrimat și el la „ruperea” lui Dăncilă de PSD. 

„Este tot mai evident că doamna Dăncilă s-a rupt de partid, de partidul care a numit-o în funcția de prim-ministru, partidul care îi susține guvernul în Parlament, partidul care i-a oferit inclusiv pe persoană fizică foarte mult în această viață.

Probabil că și Viorica Dăncilă a oferit, la rândul său, partidului, dar într-un moment foarte greu, în care avem o intruziune brutală în actul justiției, în actul politic, într-un moment în care se convoacă un referendum împotriva României, înt-un moment în care fiecare se gândește la scorul pe care îl va obține duminică, doamna Dăncilă a ales să facă o declarație care se întoarce, categoric, împotiva proprului partid", a spus Chirieac în emisiunea „Punctul de întâlnire" de la Antena3.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.