Există sute de filmări care spulberă minciunile și manipulările PSD! Nu au fost bătrâni bătuți la Iași, dar numeroși oameni povestesc că au fost forțați să vină la mitingul PSD


Există sute de filmări care spulberă minciunile și manipulările PSD! Nu au fost bătrâni bătuți la Iași, dar numeroși oameni povestesc că au fost forțați să vină la mitingul PSD

Pe fondul unor declarații tot mai mincinoase și mai grave ale liderilor PSD cu privire la o serie de violențe oribile care s-ar fi produs la Iași împotriva unor bătrâni, edilul orașului, Mihai Chirică, a venit cu o serie de precizări de natură să spulbere odioasele dezinformări al căror inițiator a fost chiar Liviu Dragnea.

Acesta a povestit, luni seară, la Antena3, că tineri anti-PSD cu ochi injectați ar fi trântit la pământ bătrâni pe care i-ar fi lovit apoi cu picioarele în burtă. Declarațiile acestuia au fost preluate și răspândite de mulți membri importanți ai PSD, ministrul de Interne, Carmen Dan, lăsând chiar să se înțeleagă că manifestanții anti-PSD vor fi anchetați pentru presupusele violențe de la Iași (pentru care însă niciun PSD nu a oferit până acum vreo dovadă).

"Nu au fost incidente cu oameni bătuți. A fost o singură zona, că nu s-au respectat culoarele de afluire și au pornit prin zona unde este Casă Căsătoriilor din Iași, care nu făcea parte din culoarul de intrare a manifestanților și acolo s-au amestecat un pic cu cei care au venit să protesteze. Dar nu au fost scene de bătaie sau altceva. Au intervenit imediat Jandarmeria și Poliția și le-au asigurat accesul. Nu este adevărat", a precizat Mihai Chirică într-o declarație pentru ziare.com.

Nu pot fi victimizați cei de la PSD sub nicio formă la acest miting, pentru că avem cel puțin 300-400 de filmări făcute de către noi care arată, de fapt, total altceva: foarte mulți oameni în stare de ebrietate care s-au manifestat într-un mod specific stării de ebrietate, oameni care nu știau ce caută aici, unii dintre ei aduși cu forță și recunoscând în față camerelor de filmat că au fost forțați. Noi ne-am bucurat că au venit să vadă Iașiul și mai mult pentru cei care s-au comportat civilizat. Ce a rămas în urmă lor știți foarte bine", a adăugat Chirică, făcând referire la gunoaiele lăsate de participanții la mitingul PSD.

"Este total nefondată acuzația că au fost bătuți. Eu am și felicitat public Jandarmeria și pe ieșeni că au păstrat echilibrul și că nu au transformat orașul într-un haos. Aș fi preferat să fie doar summit-ul de la Sibiu în ziua respectivă și o frumoasă paradă militară dedicată Zilei Independenței României. Dar dacă atât s-a înțeles de la Teleorman, asta este situația", a conchis Chirică.

Mihai Chirică, 47 de ani, a fost și el până în februarie 2018 membru al PSD, fiind atunci exclus cu majoritate de voturi de Biroul Permanent Județean Iași, pentru atacuri repetate la adresa conducerii partidului, primarul declarând public că suține protestele rezist împotriva guvernului Grindeanu și precizând în repetate rânduri că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.