Minciunile lui Liviu Dragnea pun în pericol ordinea publică. Șeful PSD își sperie și atâță electoratul dezinformându-l că protestatarii anti-PSD sunt persoane drogate care bat bătrâni lipsiți de apărare


Minciunile lui Liviu Dragnea pun în pericol ordinea publică. Șeful PSD își sperie și atâță electoratul dezinformându-l că protestatarii anti-PSD sunt persoane drogate care bat bătrâni lipsiți de apărare

Liviu Dragnea a subliniat, de mai multe ori, luni seară, la Antena3 că, la Iași, protestatarii au agresat bătrâni, pe care i-ar fi trântit pe joc și lovit cu picioarele. Șeful infractorilor nu a prezentat însă nicio dovadă care să susțină afirmațiile făcute de mai multe ori la televiziunea de propagandă a infractorului Dan Voiculescu. De altfel, micile incidente de la Iași, în care mai multe grupuri de protestatari huiduie susținători ai PSD, le smulg pancartele (gest condamnabil, de altfel) sau îi umilesc aruncându-le hârtii de un leu pe jos, au fost surprinse și difuzate în buclă în rețelele de socializare, fiind apring dezbătute. Cum camere de luat vederi, telefoane, aparate foto s-au aflat în toată piața în care s-au derulat atât mitingul PSD, cât și contramanifestația, este aproape imposibil ca un asemenea incident să fi trecut neobservat și nedat publicității, atâtea zile la rând. Și mai ales ca persoanele agresate să nu fie deja prezente în studiourile televiziunilor anti-justiție depănându-și poveștile tragice. 

Chiar dacă par amuzante, pentru că sunt atât de gogonate, dezinformările, minciunile, aberațiile, exagerările lui Liviu Dragnea sunt deosebit de periculoase pentru că induc în rândul electoratului PSD ideea că cei care vin să protesteze contra hoților social-democrați reprezintă un pericol la adresa lor, iar schimburile de replici între tabere s-ar putea transforma în incidente violente grave. O astfel de situație s-a înregistrat, sâmbătă, la Galați, unde, din tabăra PSD, s-au lansat pungi cu fecale asupra celor din zona rezist.

"Sunt oameni în vârstă care votează cu USR-ul. Și pe ei îi umilesc? Goțiu din Senat era la Cluj liderul protestelor. Pe cine să mai mintă? Sunt oameni care mai intră pe rețelele lor și văd cum se organizează cu Bot, cu Dide. Vor să avem o țară plină de violențe? Să-i voteze!

Noi mergem în continuare cu ceea ce ne-am asumat prin programul de guvernare. Inclusiv cei care sunt atât de violenți și care au bătut oameni la Iași. Nu au apărut aceste imagini: oameni în vârstă puși jos și cărora le-au dat cu picioarele în burtă. Niște tineri cu ochii injectați. Bine, niște tineri de la USR", a spus Liviu Dragnea, la Ediția specială moderată de Răzvan Dumitrescu.

 „Nu mi-a fost şi nu îmi este în continuare foarte uşor să le solicit tuturor colegilor mei şi simpatizanţilor care vin la aceste mitinguri să nu riposteze. A fost foarte greu, foarte, foarte, foarte greu ca la Iaşi niciun membru, niciun simpatizant să nu riposteze. A fost o muncă de lămurire dusă foarte intens, majoritatea din autocar au vrut să iasă. Totuşi, când ies 30.000 ca să riposteze la câteva sute, rezultatul e previzibil, dar îmi menţin în continuare această atitudine, chiar dacă sunt oameni care se supără sau cărora nu le convine, pentru că eu nu vreau să ducem România acolo unde vrea să o ducă Iohannis. Iohannis şi USR-iştii şi PNL-iştii şi nu numai, şi cei de la Pro România au aceeaşi violenţă", a mai aberat Dragnea, luni seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Șeful PSD nu s-a ferit deloc de cuvinte și chiar a plusat la un moment dat, comparând protestatarii cu Cămăşile negre din Germania nazistă.

"Mă uitam la aceste violenţe şi încercam să mă gândesc dacă este vreo diferenţă şi n-am găsit nicio diferenţă în modul în care se comportau Cămăşile negre (...) în anii '30, în Germania nazistă. Acelaşi lucru: să nu mai ai opinie, să îi baţi, să îi sperii...", a delirat Dragnea.

·         Moderator: Mai aveți mitinguri?

·         Dragnea: Bineînțeles. Ne speriem de niște bătăuși? Să vină, să vină în continuare.

·         Moderator: Poate le spuneți și unde trebuie să vină.

·         Dragnea: Oricum sunt informați. Dumneavoastră aveți impresia că SRI-ul chiar doarme, adică nu știe ce se întâmplă?

·         Moderator: Adică dumneavoastră spuneți că SRI-ul îi informează? Asta sugerați?

·         Dragnea: Bineînțeles. (sursa dialogului g4.media.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.