Șeful SS Gheorghe Stan s-a făcut de râs la audierile din Camera Deputaților pentru obținerea postului de judecător la CCR


Șeful SS Gheorghe Stan s-a făcut de râs la audierile din Camera Deputaților pentru obținerea postului de judecător la CCR

Marți au avut loc audierile șefului SS Gheorghe Stan în Comisia Juridica din Camera Deputaților, acesta fiind propunerea PSD pentru un post de judecător la CCR.

Pe perioada audierilor, Gheorghe Stan s-a făcut de râs impardonabil neștiind câte articole are Constituția, a relatat deputatul PNL Florin Roman. Astfel, președintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Halici, a început să blocheze întrebările opoziției pentru că unele ar fi prea complexe, iar altele batjocoritoare.

Deși la capitolul Constituție e praf, Gheorge Stan a suținut cu tărie că recomandările MCV ale Comisiei de la Veneția nu trebuie respectate neapărat pentru că sunt doar recomandări, nu obligatorii.

"L-am întrebat pe slugoiul PSD, procurorul Gheorghe Stan, șeful secției speciale de investigare a magistraților, care își dorește postul de judecător constituțional dacă știe câte articole are Constituția României? Nu a știut! Apoi a revenit, după câteva minute, cu răspunsul...153! Greșit...156! Am fost rugați de președintele comisiei de la PSD sa punem întrebări simple, nu mai complicate!", a scris deputatul Florin Roman pe Facebook.

"PSD a facut scut azi in comisia juridica a Camerei Deputatilor in jurul candidatului sau pentru CCR.Gheorghe Stan, seful sectiei speciale pentru investigarea lui Kovesi, pardon, pentru investigarea magistratilor, a fost protejat de intrebarile Opozitiei. Cu toate acestea am putut afla ca:
1. Dl Gheorghe Stan nu stie cate articole are Constitutia
2. Dl Gheorghe Stan nu stie care sunt prevederile constitutionale in materie de minoritati. Cica la facultate ei invata sa interpreteze legea, nu articolele.
3. Dl Stan "stie" in schimb ca recomandarile MCV si ale Comisiei de la Venetia sunt doar recomandari. Adica nu obligatorii..
Cam atat. Eu zic sa nu se mai voteze in plen cine merita locul de judecator.. Sa il trimita direct la CCR pe Stan. E foarte, foarte bun. N-o sa lase strainatatea sa ne incalece!
Plus ca-i un tip perseverent. Doar sectia lui a cerut de 4 ori de la DNA dosarul Tel Drum. Asta zic si eu consecventa!", a precizat și jurnalista Loredana Diacu pe Facebook.

Cu toate acestea, Comisia a adoptat raport pentru validarea tuturor candidaților cu 25 de voturi pentru și 2 abțineri. Urmează votul în plenul Camerei Deputaților pentru a se decide cine va fi judecător CCR.

Sursa foto: Andrei Pricopie - Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.