Asociația Studenților în Drept salută desemnarea Elenei-Simina Tănăsescu ca judecător la CCR


Asociația Studenților în Drept salută desemnarea Elenei-Simina Tănăsescu ca judecător la CCR

Președintele Klaus Iohannis a numit-o pe profesoara Elena-Simina Tănăsescu din cadrul Facultății de Drept a Universității București pentru ocuparea unui post de judecător la CCR din luna iunie. Amintim că lui Petre Lăzăroiu îi va expira mandatul pe 2 iunie, președintele fiind nevoit să găsească un înlocuitor.

Astfel, studenții Facultății de Drept din cadrul Universității București au salutat prin intermediul asociației desemnarea Elenei-Simina Tănăsescu la CCR evidențiind calitățile pe care aceasta le are fiind pregătită pentru viitoarea funcție.

Totodată, Mayei Teodoroiu și lui Ștefan Minea le expiră mandatele de judecători la CCR. O nominalizare va trebui făcută de Camera Deputaților, iar cealaltă revine Senatului. Se vehiculează momentan numele lui Cristian Deliorga, judecător la Curtea de Apel Constanța, și al lui Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului. Cristian Deliorga reprezintă un personaj controversat întrucât a fost cercetat de DNA în dosarul concursurilor fraudate pentru procurori și este un apropiat de-al Adinei Florea, procuror SS din sfera de influență a PSD. Nici Gheorghe Iancu nu este mai prejos când vine vorba de controverse. Fostul Avocat al Poporului este în prezent avocat al infractorior, invitat des la RTV pentru a susține pozițiile mafiei PSD privind linșarea justiției.

Redăm comunicatul Asociației Studenților în Drept:

"Asociația Studenților în Drept a primit cu bucurie desemnarea doamnei prof. univ. dr. Elena-Simina Tănăsescu în demnitatea de judecător al Curții Constituționale de Președintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis, și dorim să o felicităm pe doamna profesor pentru acest moment care reprezintă cheia de boltă și încununarea unei experiențe profesionale desăvârșite ca teoretician și practician al dreptului!

Întregul parcurs academic și profesional, precum și integritatea morală și obiectivismul manifestate în permanență, cel mai lesne de observat pentru noi în relația cu studenții, demonstrează capacitatea doamnei profesor Tănăsescu de a gestiona cu succes responsabilitățile acordate, decisive pentru menținerea și evoluția dreptului în matca constituțională!

Ne exprimăm certitudinea că activitatea desfășurată în mandatul ce va începe pe data de 9 iunie 2019 va fi marcată de protejarea și promovarea corespunzătoare și fermă a valorilor constituționale!", au transmis studenții.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.