DRAGNEA se leapădă de fanfara mortuară și resuscitează Cenaclul Flacăra pentru a doua venire la IAȘI. Antipesediștii din toate colțurile țării se organizează pentru a-l pune pe șeful mafiei din nou pe fugă. „Ne apărăm orașul și Moldova!”


DRAGNEA se leapădă de fanfara mortuară și resuscitează Cenaclul Flacăra pentru a doua venire la IAȘI. Antipesediștii din toate colțurile țării se organizează pentru a-l pune pe șeful mafiei din nou pe fugă. „Ne apărăm orașul și Moldova!”

Comunitatea Reset din Iași, grupul care a organizat mitingul de protest din 20 aprilie ce a determinat fugă lui Dragnea, anunță un nouă manifestare anti-PSD cu ocazia întoarcerii șefului PSD la Iași.

PSD a anunțat că pe 9 mai va organiza un miting de cel puțin 40.000 de persoane la Iași sub pretextul că „sărbătorește” Ziua Europei. Protestatarii care dată trecută l-au pus pe fugă pe Dragnea anunță că vor fi prezenți și de această dată.

Mai mulți protestatari din Piața Victoriei au anunțat că se vor alătura ieșenilor, pe 9 mai, pentru a transforma și cea de-a doua vizită a lui Liviu Dragnea în capitala Moldovei într-un eșec, urmat de o ieșire rușinoasă din scenă cum s-a întâmplat în 20 aprilie, când liderul PSD a fost nevoit să fie scos din Teatrul Luceafărul pe ușa din dos. De asemenea, o fanfară locală a fost tocmită să cânte pentru a acoperi scandările sutelor de protestatari care au fost nu doar extrem de inventivi în ce privește mesajele antiPSD, ci și foarte vocali, vehemenți și neobosiți pe toată durata evenimentului PSD de acum două săptămâni.

Tot de la protestatarii din Piața Victoriei am aflat că nu doar din București se pleacă spre Iași. Vor veni rezistenți din Ardeal, Galați, Brăila și probabil din mai multe orașe ale Moldovei pentru a se alătura ieșenilor.

Comunitatea Reset din Iași, grupul care a organizat mitingul de protest din 20 aprilie ce a determinat fugă lui Dragnea, scrie într-o postare pe Facebook: „Euro.PA, Nimicule!

După fuga rușinoasă din 20 aprilie de la Iași, Liviu Dragnea își dorește foarte mult să-și ia revanșa în capitala istorică a Moldovei. Baia de mulțime la care a visat pentru a-și arăta și consolida puterea nu a ieșit cum și-a dorit, iar el și nu poate accepta că Moldova se revoltă.

Județele Moldovei sunt cele mai sărace și subdezvoltate județe ale României. Este regiunea unde nu s-a construit nici un petic de autostradă care să o lege de restul țării. Mult-promisul spital regional nu există nici măcar pe hârtie, școlile sunt focare de hepatită, iar copiii mor înecați în haznale.

După actul ratat din 20 aprilie și umilința aplicată de ieșeni, PSD vine cu întăriri și noi discursuri în ritm de fanfară. A hotărât să confiște Ziua Europei, o zi în care românii sărbătoresc adevăratele valori pe care se fondează aceasta: democrație, libertate de exprimare și stat de drept.

Vino să îi spunem că vremea lui a trecut. Ne apărăm orașul și Moldova!”

PSD va organiza, așadar, un miting electoral în Piața Unirii din Iași pe 9 mai, exact în ziua în care la Sibiu are loc Summitul UE găzduit de președintele Klaus Iohannis.

 „Vrem să sărbătorim Ziua Europei. Va fi un concert folcloric, va veni și Cenaclul Flacăra, vor fi și cântece patriotice. Vor participa zeci de mii de oameni, din Iași, dar și din celelalte județe ale Moldovei. Noi sperăm să fie peste 40.000 de oameni”, a afirmat Maricel Popa, șeful PSD Iași. Sute de mesaje au curs pe pagina primăriei și a primarului Mihai Chirica, oamenii cerându-le autorităților locale să nu autorizeze mitingul. Vineri, primarul Mihai Chirica a decis însă să dea undă verde mitingul PSD pentru data de joi, 9 mai, Piața Unirii, de la 14.30 la 19. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.