Dăncilă a alungat-o pe Anca Alexandrescu din Palatul Victoria, dar este neagră de supărare! Cine este persoana vizată de furia premierului Hehe


Dăncilă a alungat-o pe Anca Alexandrescu din Palatul Victoria, dar este neagră de supărare! Cine este persoana vizată de furia premierului Hehe

Zi grea, tensionată, agitată și cu multe neîmpliniri pentru premierul de paie de la Palatul Victoria, Viorica Vasilica Dăncilă, fostă Rodica. Chiar dacă s-a despărțit de consiliera care o „greșea” în comunicate, terifianta Anca Alexandrescu, supranumită și „cerberul” sau „umbra lui Dragnea” în cocul premierei, Dăncilă s-a necăjit teribil că nu a primit și ea o invitație pentru a participa la summitul UE de la Sibiu, din 9 mai, în condițiile în care consideră că succesul președinției rotative pe care România o deține la Consiliul Uniunii Europene se datorează mai ales Guvernului. 

„Nu pot să vă spun dacă merg (la summitul de la Sibiu - n.r.), nu am fost invitată încă. Dacă va exista o invitație, cu siguranță voi merge, dar o invitație la summit, cu toți liderii, pentru că aici este o contradicție: Guvernul României a fost cel care a asigurat organizarea summitului din punct de vedere financiar, președintele Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene este premierul, toți miniștrii asigură președinția la Consilii, deci cum să vorbești... toate rezultatele, 90 de dosare legislative puse pe masă și încheiate arată o muncă titanică din partea Guvernului și mi se pare, totuși, nepotrivit, ca să folosesc un termen elegant - este și sărbătoare - ca tocmai cei care au muncit atât pentru România, cei care au atras atâtea aprecieri din partea... nu numai din partea statelor membre, am văzut că și alte state au făcut referire la acest lucru... să nu fie invitați la summit”, a spus Viorica Dăncilă, într-un reproș voalat la adresa președintelui Klaus Iohannis, care este gazda summitului de la Sibiu, relatează digi24.

Viorica Dăncilă a amintit că la preluarea oficială a preşedinţiei rotative de către România, Klaus Iohannis a fost invitat la ceremonia de la Ateneul Român, pentru că, a motivat premierul, „atunci când sunt obiective de ţară, este important să dăm dovadă de consens şi de acţiune comună”. 

„I-am dat chiar posibilitatea să vorbească primul, fiind președintele României”, a menționat Viorica Dăncilă.

 În ce privește despărțirea de Anca Alexandrescu, Dăncilă a precizat că ”se va ocupa de comunicarea de la partid pentru că suntem în campania electorală”. Lucru confirmat ulterior și de secretarul general al PSD care a explicat că Alexandrescu „pe perioada campaniei va lucra cu mine, Olguța Vasilescu, Mircea Drăghici. Este deja la partid în echipă. În momentul ăsta lucrăm. Strategia de comunicare a miniștrilor PSD trebuie să fie foarte inteligentă, astfel încât toată România să înțeleagă că ne-am respectat promisiunil”.

Întrebată dacă înlăturarea Ancăi Alexandrescu e un nou semn al conflictului cu Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Nu e nici un conflict între mine și liderul PSD. Am fost și la Iași și la Botoșani împreună. Discutăm, am discutat chiar și ieri. Suntem în campanie și cred că trebuie să avem o bună comunicare de la partid. Trebuie să intensificăm comunicarea pe partid, apreciez comunicarea Olguței (Vasilescu – n.red.), dar în campanie trebuie să întărim comunicarea. În campanie, orice partid trebuie să își folosească toate instrumentele”.

Luna trecută, cotidianul „Adevărul“ a dezvăluit că Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, „gardianul“ instalat de Liviu Dragnea la Guvern, cu un mandat clar: să împiedice orice încercare de revoltă a premierului, ca urmare a disputelor provocate de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose. Oficial, Anca Alexandrescu ocupa funcţia de consilier onorific al premierului. 

Surse din Guvern susţin că mai mulţi miniştri s-au plâns că Anca Alexandrescu le blochează întâlnirile cu premierul Viorica Dăncilă. Şi nu doar miniştrii. „Primari, şefi de Consilii Judeţene sau diverşi funcţionari pur şi simplu n-au fost primiţi la Guvern pentru că aşa a hotărât Anca Alexandrescu, fără să se consulte cu Viorica Dăncilă. Premierul a primit apoi critici de la oameni din partid fără să ştie motivul“, susţin sursele citate.

Nu doar sforile trase pe sub masă, ci şi atitudinea agresivă a Ancăi Alexandrescu au deranjat-o pe Viorica Dăncilă, neconflictuală de felul său. „Anca este una dintre cele mai rele persoane pe care le-am întâlnit în viaţă“, s-ar fi plâns Viorica Dăncilă unor apropiaţi din Guvern. De asemenea, premierul o suspecta pe Anca Alexandrescu că i-ar fi inserat în mod intenţionat greşeli în discursuri tocmai pentru a-i distruge imaginea, astfel încât să nu devină o ameninţare pentru Liviu Dragnea. Mai multe detalii pe siteul Adevarul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.