EXCLUSIV "De data asta, votez!" Tinerii iau atitudine prin proiecte ample care informează privitor la importanța votului la europarlamentare


EXCLUSIV "De data asta, votez!" Tinerii iau atitudine prin proiecte ample care informează privitor la importanța votului la europarlamentare

Sediul Biroului de Informare al Parlamentului European în România a găzduit, în perioada 8-10 aprilie, o nouă ediție a proiectului "Promotori pentru democrație europeană 2019", care prevede o serie de workshopuri în legătură cu clarificarea informațiilor despre instituțiile Uniunii Europene și încurajarea tinerilor să meargă la vot.

Campania #dedataastavotez este independentă de orice entitate politică din România și are ca scop informarea tinerilor în legătură cu procesul de votare pentru europarlamentare, cât și să îi determine să meargă la secțiile de votare pe 26 mai.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Tinerii, mobilizare amplă înaintea alegerilor europarlamentare. Campanii de informare privind importanța votului

Organizatorii anunță că urmează să fie desfășurate sesiuni de informare și proiecte outdoor în toată țara, atât din partea BIPERO, a promotorilor, dar și campanii desfășurate de parteneri precum Social Doers care desfășoară proiectul Speak Up for Europe. Toate evenimentele vor fi anunțate pe site-ul oficial al campaniei.

Redăm comunicatul organizatorilor în întregime:

"Între 8 și 10 aprilie s-a desfășurat la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European în România o nouă ediție a proiectului Promotori pentru democrație europeană 2019. Am luat parte la o serie de workshopuri menite să clarifice informații despre instituțiile Uniunii Europene, idei pe care și noi, participanții, le vom disemina în rândul tinerilor din comunitățile din care venim.

Obiectivul principal al echipei de promotori este creșterea numărului de tineri informați despre procesul de vot pentru alegerile europarlamentare, campania #dedataastavotez fiind independentă de orice entitate politică din România.

Urmează sesiuni de informare și proiecte outdoor în toată țara, atât din partea BIPERO, a promotorilor, dar și campanii desfășurate de parteneri precum Social Doers care desfășoară proiectul Speak Up for Europe. Toate evenimentele vor fi anunțate pe site-ul oficial al campaniei. Așteptăm tineri alături de care ne putem implica pentru un viitor care aduce în atenția europarlamentarilor români și problemele și doleanțele tinerilor, dincolo de ideile deja incluse în programul de guvernare al acestora.

Tu ce faci pe 26 mai? Eu #dedataastavotez!", transmit organizatorii evenimentului într-un comunicat remis Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.