VIDEO Reportaj din fieful lui Dragnea. Ce spun teleormănenii despre PSD, alegeri și viața în Teleorman


VIDEO Reportaj din fieful lui Dragnea. Ce spun teleormănenii despre PSD, alegeri și viața în Teleorman

"În Teleorman e mai greu să ai o atitudine critică la adresa partidului aproape unic. Pentru că orice critică poate și va fi folosită împotriva ta. De aceea, oamenii care locuiesc în județul celor mai controversate chipuri politice ale momentului evită de obicei să comenteze critic lucrurile pe care le consideră în neregulă, atunci când privesc în jur". Cuvintele redate sunt ale jurnalistei de la Liber în Teleorman, cea care redă curajul teleormănenilor să fie liberi, Carmen Dumitrescu.

În Teleormanul anului 2019 democrația reprezintă încă o iluzie, libertatea o fantezie, iar lipsa grijei zilei de mâine un vis pentru cei care nu sunt afiliați "partidului aproape unic", PSDragnea. Anul acesta vom avea două seturi de alegeri, europarlamentarele și prezidențialele. Astfel, redacția Podul și jurnalista Carmen Dumitrescu au fost în urmă cu două săptămâni la plimbare prin Alexandria pentru a căuta cetățeni care au curajul să vorbească despre ceea ce se întâmplă în orașul lor, despre situația politică generală și despre alegerile ce vor urma. Deși nu a fost ușor, am găsit câțiva oameni dispuși să ne răspundă la câteva întrebări: 

video

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.