Un SOCIOLOG cunoscut anunță SFÂRȘITUL lui Tăriceanu: Și-a ÎNCHEIAT cariera! E PARIA în orice grup politic european care contează


Un SOCIOLOG cunoscut anunță SFÂRȘITUL lui Tăriceanu: Și-a ÎNCHEIAT cariera! E PARIA în orice grup politic european care contează

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu susține, într-o postare pe Facebook, că șeful ALDE – l-am numit pe controversatul Călin Popescu-Tăriceanu, aliatul infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea – și-a încheiat cariera politică, miercuri, în urma poziției vehemente exprimate de conducerea Uniunii Europene, care a somat coaliția și Guvernul să nu mutileze Codurile penale prin OUG-uri cu adresă. Vă amintim că oficialii UE și-au reiterat susținerea totală pentru alegerea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, la cârma Parchetului European, și au avertizat că aceasta este victima unor abuzuri orchestrate politic, ceea ce dă fiori coaliției PSD-ALDE.

Podul.ro vă prezintă considerațiile lui Sebastian Lăzăroiu.

O încheiere meritată de carieră politică pentru Tăriceanu. Paria în orice grup politic european care contează. El ar mai fi făcut o voltă de supraviețuire și anul ăsta. Ar mai fi păcălit niște alegători divorțând (sorry!) de PSD și de Dăncilă, dar nu poate. Are un dosar de mită (800k euro) ținut de pesediști la sertar. Mai bine fără amăgiri. (…)

Sigur e un lucru după ziua de miercuri: PSD și ALDE nu se mai află pe harta politică a lumii occidentale. Nu mai contează, nu mai reprezintă nimic, vor fi tratați doar cu o politețe rece.

Toată lumea civilizată (mai puțin Letiția) așteaptă să plece cât mai repede de la putere ca să reia relațiile cu România la nivel business as usual. Dar asta nu depinde de ei, depinde de noi când votăm”, scrie Sebastian Lăzăroiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.