Documente EXCLUSIVE: Tudorel Toader instigă președinții de Curți de Apel și tribunale împotriva SALARIAȚILOR


Documente EXCLUSIVE: Tudorel Toader instigă președinții de Curți de Apel și tribunale împotriva SALARIAȚILOR

Ministrul Justiției – l-am numit pe controversatul Tudorel Toader – a comis încă un abuz incredibil. De data asta, omul cuplului Dragnea-Tăriceanu se luptă deschis (folosind mijloace incalificabile) cu salariații care își cer drepturile salariale, dar și cu cei care solicită să iasă la pensie.

Concret, pe 12 martie, Tudorel Toader a trimis o scrisoare președinților Curților de Apel prin care le cere, pur și simplu, să blocheze revendicările salariale ale oamenilor muncii de la orașe și sate.

În scrisoarea pe care Podul.ro o prezintă în exclusivitate, Tudorel Toader a găsit de cuviință să aștearnă negru pe alb, următoarele: „Ținând seama de impactrul bugetar creat de hotărârile judecătorești referitoare la stabilirea drepturilor salariale, vă recomandăm să depuneți toate diligențele necesare în vederea formulării apărărilor și căilor de atac corespunzătoare în dosarele care au acest obiect”.

În fața acestui abuz fără de margini, Sindicatul CNE Cernavodă (care a intrat în posesia scrisorii lui Toader) reacționează cu duritate:

„Stimate Doamne/Stimați Domni, Președinți ai Curților de Apel și Tribunalelor, Vă rugăm să nu vă lăsați intimidați și să apărați în continuare ultima redută care ne dă dreptul să ne numim oameni: Justiția!

Noi suntem muncitori și atunci când ne sunt încălcate drepturile salariale venim în fața dumneavoastră cu speranța sinceră că vom obține dreptatea. Fără influențe politice, economice, sociale. Nu vă solicităm să fim favorizația, vă solicităm să judecați cu imparțialitate aceste procese, iar deciziile dumneavoastră să fie drepte și corecte.

Societatea civilă a reacționat pozitiv și a luat poziție fermă față de toate încercările de alterare a demnității și onoarei de magistrat. Să nu vă temeți de sancțiuni administrative dacă nu veți respecta îndrumările și recomandările primite pentru soluționarea dosarelor privind drepturile salariale doar pentru simplul motiv că deciziile dumneavoastră vor avea impact asupra bugetului. Dreptatea este numai una și nu are legătură cu bugetul sau cu partidele politice.

Vom fi alături de dumneavoastră și vă vom apăra de orice amestec în actul de justiție”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.