Guvernul PSDragnea își bate joc de România fără precedent. S-a împrumutat cu cea mai mare sumă de până acum


Guvernul PSDragnea își bate joc de România fără precedent. S-a împrumutat cu cea mai mare sumă de până acum

România a vândut miercuri eurobonduri pe 7, 15 și 30 de ani în valoare de 3 miliarde de euro, potrivit Profit.ro. Astfel, ne-am îndatorat cu cea mai mare sumă de până acum, luată la o singură ieșire pe piețele externe.

Investitorii au subscris, în total, peste 7,2 miliarde de euro, cererea pentru obligațiunile României fiind foarte ridicată, în contextul unui climat extern favorabil, cu un interes ridicat al investitorilor pentru datoria unor state ca România. Astfel, Guvernul a luat 1,15 miliarde euro prin titlurile pe 7 ani, 500 de milioane de euro prin vaanzarea celor pe 15 ani, iar cu cele pe 30 de ani 1,35 miliarde de euro.

Profit.ro mai scrie că este prima oară când România se împrumută în euro pe 30 de ani și amintește că țara noastră a mai primit bani pe 30 de ani, însă prin vânzarea de obligațiuni în dolari.

CITIȚI AICI MATERIALUL INTEGRAL

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.