Augustin Lazăr dinamitează proiectul de modificare a Codurilor Penale prin OUG: "Nu sunt întrunite condițiile urgenței!"


Augustin Lazăr dinamitează proiectul de modificare a Codurilor Penale prin OUG: "Nu sunt întrunite condițiile urgenței!"

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat marți la sediul CSM că a primit proiectul de modificare a codurilor penale, însă la prima vedere „nu sunt întrunite condițiile urgenței pentru a avea o OUG”.

„Am primit și noi acest proiect, care este supus analizei unui grup de profesioniști din Ministerul Public. La prima vedere am putea spune că, din păcate, nu sunt întrunite condițiile urgenței pentru a avea o Ordonanță de Urgență. Nu avem nevoie să ne grăbim cu asemenea dispoziții și de asemenea sunt suspecte de neconstituționalitate unele dintre dispozițiile care sunt prevăzute acolo. În legătură cu contestația în anulare pare că se îndepărtează de dispozițiile deciziei CCR”, a spus Augustin Lazăr Lazăr.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.