Impostoarea Maria Grapini. Apare ilegal pe listele PSD!


Impostoarea Maria Grapini. Apare ilegal pe listele PSD!

Eurodeputatul Cristian Preda scrie într-o postare pe Facebook că este ilegal că umanista Maria Grapini, membră a partidului fondat de securistul Dan Voiculescu, să figureze pe lista PSD pentru alegerile europene.

 Cristian Preda, Facebook: „E evident ilegal ca Grapini, membră a unei formațiuni numite PPU, să figureze pe lista PSD pentru europene. PPU (Partidul Puterii Umaniste, n.red) nu a încheiat vreo alianță cu PSD și are un membru în BEC întrucât Grapini e deputată europeană. Agramata trișează. Ar trebui descalificată.”

Pe site-ul Parlamentului European, Maria Grapini figurează ca membră a Partidul Puterii Umaniste, formaţiune fondată de Dan Voiculescu.

De altfel, din acest motiv, PPU este reprezentat în Biroul Electoral Central, în care pot avea membri doar partidele care au eurodeputaţi.

Celebră pentru gafele sale gramaticale monumentale și pentru lipsa de simț al ridicolului, eurodeputata Maria Grapini are 64 de ani și candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European (PE). La audierea Laurei Codruța Kovesi, în Comisia LIBE a PE, pentru funcția de procuror șef european, intervenția lui Grapini a fost printre cele mai agresive la adresa fostei șefe a DNA.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni lista PSD pentru europarlamentare: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini fiind pe primele locuri. Listele vor fi depuse marţi la Biroul Electoral Central. Dragnea a explicat prezenţa pe liste a unor persoane din afara PSD, spunând despre Carmen Avram că apără principiul dreptăţii şi că face parte dintr-o echipă de jurnalişti care a rezistat unor presiuni foarte mari, despre Chris Terhes că a avut poziţii asumate când alţii tăceau, iar despre Maria Grapini că este apreciată în PSD pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European. Liderul PSD apreciat că Rovana Plumb şi Natalia Intotero, aflată şi ea pe listă, nu ar trebui să mai rămână în Guvern până la alegerile din 26 mai.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.