Ovidiu Raețchi îi cere demisia lui Teodor Meleșcanu după scandalul diplomatic cauzat de Dăncilă: "E inacceptabil să tacă șmecherește la infinit!"


Ovidiu Raețchi îi cere demisia lui Teodor Meleșcanu după scandalul diplomatic cauzat de Dăncilă: "E inacceptabil să tacă șmecherește la infinit!"

Viorica Dăncilă a băgat România într-un imens scandal diplomativ. Printr-un bambilici diplomatic dezastruos, Viorica a asumat în numele Guvernului României mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim pentru ca ulterior să pretindă că de fapt a fost o opinie personală a ei.

CITIȚI MAI MULT AICI: Cum i-a aburit Viorica Dăncilă la Washington pe israelieni. Marioneta lui Dragnea a retractat apoi tot, punându-l pe Benyamin Netanyahu într-o situație ridicolă

În acest context, deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu care tace cu desăvârșire privind eroarea diplomatică a Vioricăi Dăncilă. 

"Dacă ar fi un profesionist care apără interesele României și statutul diplomaților, Teodor Meleșcanu ar trebui să își prezinte demisia în semn de protest față de haosul generat în relațiile internaționale ale țării noastre prin intervențiile inutile și incoerente ale premierului Viorica Dăncilă, premier lipsit de o minimă educație diplomatică. E foarte ușor să stai pe margine și să ridici din umeri când Dăncilă se implică prostește în chestiuni de politică externă - așa cum face Meleșcanu. Dar acest joc prudent îi conservă doar lui o poziție politică lejeră, în timp ce afectează munca diplomaților români. E inacceptabil ca Meleșcanu să tacă șmecherește la infinit, lăsând calamitatea Dăncilă să mărșăluiască în ritm de elefant într-o zonă rezervată pașilor subtili, cum este diplomația", a declarat Ovidiu Raețchi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.