EXCLUSIV SURSE Guvernul a sabotat Casa Regală a României în cazul vizitei regelui Iordaniei. Eforturile depuse de Majestatea Sa Margareta


EXCLUSIV SURSE Guvernul a sabotat Casa Regală a României în cazul vizitei regelui Iordaniei. Eforturile depuse de Majestatea Sa Margareta

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a anulat vizita pe care o planificase în România, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul României va muta Ambasada României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Majestatea Sa, Regele Abdullah al II-lea, anulează o vizită în România, programată să înceapă luni, în solidaritate cu Ierusalimul", a declarat luni ministrul de externe al Iordaniei, potrivit Casei Regale iordaniene.

CITIȚI ȘI AICI: Cum i-a aburit Viorica Dăncilă la Washington pe israelieni. Marioneta lui Dragnea a retractat apoi tot, punându-l pe Benyamin Netanyahu într-o situație ridicolă

„După cum știm, președintele Donald Trump a deschis ambasada Statelor Unite la Ierusalim. Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Totodată, potrivit surselor Podul.ro și Casa Regală a României are de suferit de pe urma pozițiilor luate de Viorica privind Ambasada României din Israel. Concret, Majestatea Sa Margareta a fost implicată direct din punct de vedere diplomatit privind vizita regelui Iordaniei în România. MS Margareta și-a autofinanțat turneul din Iordania din aprilie 2018 pentru ca relațiile româno-iordaniene să se consolideze. Alături de MS Margareta s-au aflat 60 de oameni de afaceri care doreau să se implice economic în Iordania și în țările din regiune. 

Astfel, MS Margareta și regele Iordaniei au semnat o serie de acorduri economice. Mai mult, Majestatea Sa a reușit să obțină vizita regelui Iordaniei Abdullah în România, iar acum Guvernul României a sabotat întreg procesul.

De asemenea, de menționat faptul că vizita regelui Iordaniei avea să înceapă luni, 25 martie, exact cu o zi înaintea zilei de naștere a MS Margareta, când aceasta va împlini 70 de ani. Viorica a reușit să facă un "cadou" frumos atât Casei Regale a  României, cât și țării noastre. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.