BREAKING NEWS. Ministrul comunist Tudorel TOADER o atacă dur pe Laura Codruța KOVESI în Financial Times


BREAKING NEWS. Ministrul comunist Tudorel TOADER o atacă dur pe Laura Codruța KOVESI în Financial Times

Ministrul Justiției, fostul procuror comunist Tudorel Toader, a trimis o scrisoare cunoscutei publicații „Financial Times” în care spune că ”nu are nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi”, dar ea nu ar trebui numită în funcția de procuror european.

„Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi, dar, din toate probele pe care le-am văzut de la judecători și procurori și alte surse credibile, nu ar trebui numită în aceasta funcţie importantă. Doamna Kovesi nu a fost revocată pentru că DNA ancheta politicieni corupți, ci pentru că DNA a încălcat legea. O spune chiar Curtea Constituțională a României”, scrie Tudorel Toader într-o misivă trimisă reputatei gazete financiare.

”După plecarea doamnei Kovesi de la DNA, („noi”) am descoperit că, timp de cel puțin patru ani cât doamna s-a aflat în funcție, DNA a deschis 3420 de dosare unor judecători și procurori, practic la peste jumătate din magistrații din sistem. Cele mai multe dintre aceste investigații au rămas nesoluționate și nu au fost trimise niciodată în instanță. Au fost dosare întocmite pentru a pune presiune pe justiție”, mai scrie Tudorel.

Toader nu spune însă că nu este vorba despre dosare propriu-zise, ci despre plângeri depuse pe numele unor magistrați și care sunt obligatoriu de înregistrat, precizează g4medial.ro.

Mizerabila scrisoare a lui Toader apare chiar în ziua în care Laura Codruța Kovesi este citată la Secția specială de investigare a magistraților în dosarul deschis în urma unei plângeri formulate de fugarul Sebastian Ghiță, iar la Bruxelles se decide  echipa de negociere a Parlamentului European cu reprezentanții Consiliului UE pentru numirea procurorului-șef european. 

Grupul Partidului Popularilor Europeni (PPE) va fi reprezentant în ședință de joi de europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu. 

Săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a obţinut 26 de voturi în comisia pentru libertăţi civile şi justiţie (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziţiei de procuror-şef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franţa) cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obţinut un singur vot. Un vot a fost nul.

Kovesi a câştigat şi votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, primind 12 voturi, în vreme ce Francois Bohnert (Franţa) a obţinut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obţinut un singur vot.

Procurorul-şef european, care va conduce Biroul Procurorului Public European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Cine este, în realitate, actualul ministru al Justiției, puteți afla citind discursul fabulos rostit zilele trecut în Parlament de către deputatul USR Stelian Ion. Deputatul Stelian Ion, discurs nuclear contra ministrului comunist Tudorel Toader. „Tovarășul ministru a cerut închisoare pentru un om care a vândut un vițel”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.