Universitatea din București se ridică. Profesorii și studenții vor protesta joi față de atacul PSDragnea asupra justiției


Universitatea din București se ridică. Profesorii și studenții vor protesta joi față de atacul PSDragnea asupra justiției

Profesorii și studenții Universității din București se alătură protestelor orgaizate de magistrați. Profesorul emerit, Gabriel Liiceanu li se alătură.

Profesorii și studenții mai multor facultăți din cadrul Universității din București(UB) și-au anunțat public solidaritata față de magistrați și vor protesta joi, la ora 12, la Universitate, cu banderole albe și inscripții de susținere a magistarților.

După ce actorii de la Teatrul Național și Facultatea de Drept din cadrul UB și-au arătat susținerea față de magistrați, caddrele didactice și sutdenții din mai multe facultăți ale Universității din București, precum Facultatea de Filosofie, Facultatea de Litere și Facultatea de Științe Politice, și-au manifestat dorința de a face front comun pentru Justiție.

Lect. Univ. Dr. Cătălin Cioabă din cadrul Facultății de Filosofie a anunțat pe Facebook „protest la Facultatea de Filosofie”:

„P R O T E S T
LA FACULTATEA DE FILOSOFIE │joi, 7 martie, 2019, ora 12

În semn de solidaritate cu protestele magistraților din toată țara împotriva abuzurilor la adresa justiției independente, dar și cu colegii de la alte facultăți ale Universității din București, un grup de profesori și studenți ai Facultății de Filosofie vor protesta joi, 7 martie, ora 12, în fața Facultății.

Va fi un protest tăcut, de 30 de minute. Vom purta banderole albe și inscripții de susținere a magistraților.

Ni se va alătura prof. emerit GABRIEL LIICEANU”, a scris Cătălin Cioabă.

Profesorul, Andrei Cornea, de la Facultatea de Liere a făcut anunțul într-o postare pe Facebook.

”Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, în faţa intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtînd pe braţ o brasardă albă şi vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim şi cîteva lozinci.E bine să fim cît mai mulţi. În numele grupului de iniţiativă, Emil Ionescu”, a scris profesorul Andrei Cornea pe contul personal de Facebook.

Dr. Prof. Univ Florin Diaconu de la Facultatea de Științe Politice și-a anunțat, de asemenea, pe Facebook participarea:

„Salut, prieteni! Vă anunţ încă de acum că joi, 7 martie, începând cu ora 12:00, mă găsiţi, alături de mai mulţi colegi şi prieteni ai mei din UB, în faţa intrării mari în Facultatea de Litere, aceea din Edgar Quinet. Mă alătur astfel, în chip absolut firesc (pentru mine, cel puţin) acestei forme de a exprima public - vorba lui Liviu Papadima, pe care îl ştiu încă din din liceu - "solidaritatea comunității academice față de atitudinea magistraților, a actorilor de la Teatrul Național, față de pozițiile formulate de către cadre didactice și organizații studențești de la Facultatea de Drept și de către multe alte persoane sau instituții din România privind recentele reglementări ale funcționării justiției". Mă bucur că ştiu, încă de acum, că mă voi întâlni acolo şi cu alţi oameni la care ţin mult - cu Carmen Silvia Musat (pe care o ştiu tot din vremea liceului), de exemplu, ca şi cu Andrei Oișteanu. See you there! În termeni practici, o să fac, cred, şi nişte sandwich-uri, căci mă gândesc că o să stăm acolo ceva vreme. Îi învit în mod explicit şi pe studenţii mei care nu au ore atunci (în calitatea lor de cetăţeni cu dreptul de a-şi exprima liber opiniile), ca şi pe colegi ai mei de facultate, ca şi pe prietenii mei (fie ei din UB sau din afara UB) să ni se alăture, dacă le pasă ce ce întâmplă cu România! Îi chem în mod special să ni se alăture şi pe toţi prietenii mei din iniţiativa civică numită Regimentul de Voluntari din Bucureşti, împreună cu care am mai protestat şi în alte ocazii contra abuzurilor şi neghiobiilor de tot felul ale actualei majorităţi parlamentare şi ale actualei guvernări! P.S.: Rămân acolo până la 17.10, apoi mă duc la cursuri - am ore de la 5 şi jumătate - şi mă întorc apoi, negreşit, pe la 20.35, dacă protestul continuă, ceea ce ar fi bine (şi util foarte) să se întâmple, zic eu; so that...”, a scris Florin Diaconu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.