DEZVĂLUIREA unui sociolog: ”Dragnea a comis o PROSTIE uriașă!” Cum pierde PSD voturi EXCLUSIV


DEZVĂLUIREA unui sociolog: ”Dragnea a comis o PROSTIE uriașă!” Cum pierde PSD voturi  EXCLUSIV

Sociologul și profesorul Alfred Bulai explică, în exclusivitate pentru Podul.ro, de ce șeful PSD-ist Liviu Dragnea ”a comis o prostie uriașă”, weekend-ul trecut, când le-a dat apă la moară inamicilor de la Pro România, prin revărsarea de acuzații și amenințări bombastice, legitimându-i astfel ca rivali.

 ”Dragnea a comis o prostie uriașă. Orice atac al lui Dragnea la Pro România transferă credit electoral către partidul lui Ponta. (…) Partidul mare amenințat electoral de unul mai mic nu trebuie să-i dea apă la moară acestuia din urmă, fiindcă-l legitimează public în postură de rival. Prin modul în care s-a raportat la Ponta&Co, Dragnea a făcut o mare prostie”, susține sociologul.

Podul.ro vă prezintă declarațiile lui Alfred Bulai.

”Este mai mult decât evident: Pro România nu poate lua voturi decât de la PSD. Partidul este condus de Victor Ponta, fost premier PSD-ist, și e pe partea de stânga, zonă care până acum a fost controlată autoritar de PSD. E fără precedent această rivalitate pe stânga. Voturile pe care le va atrage Pro România vor veni, cu siguranță, din zona PSD, de unde și-a recrutat toți vectorii de imagine. Existența vaselor comunicante este dincolo de orice dubiu: dacă crește Pro România, scade PSD.

În weekend, când a lansat acuzații și amenințări la adresa Pro România, Dragnea a comis o prostie uriașă. Orice atac al lui Dragnea la Pro România transferă credit electoral către partidul lui Ponta. Cu alte cuvinte, o astfel de atitudine sugerează că cei vizați sunt ceea ce literatura de specialitate numește <combatanți ideali>. Șeful PSD a comis o greșeală strategică: partidul mare amenințat electoral de unul mai mic nu trebuie să-i dea apă la moară acestuia din urmă, fiindcă-l legitimează public în postură de rival. Prin modul în care s-a raportat la Ponta&Co, Dragnea a făcut o mare prostie.

Există o masă critică, un segment electoral care va vota în continuare, că ne place sau nu, cu PSD, indiferent de personajul care conduce partidul. În acestă ordine de idei, nu cred că PSD s-ar putea duce sub 20% decât dacă generează ceva catastrofal cu un mare impact emoțional. Dar, dacă ajunge la 20%, situația este de-a dreptul catastrofală pentru PSD, partid care vine de la 46%.

Dacă Pro România va intra în Parlamentul European, problemele lui Dragnea se vor accentua. Mulți alți PSD-iști vor considera că merită să riște o raliere la proiectul lansat de Ponta. Este clar că un astfel de pas vor face și cei care știu că nu vor mai prinde listele PSD, indiferent de tipul alegerilor. Nu știm încă nici câți primari mai are PSD, fiindcă edilii își pierd funcția dacă trec oficial la altă formațiune politică, dar e evident că destui joacă deja în tabăra lui Ponta”, a declarat Alfred Bulai, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.