Carmen Dumitrescu redă speranța teleormănenilor: Ultimul protest a fost minunat! A fost susținut de o idee fabuloasă: "Noi nu suntem ai lui Dragnea!"


Carmen Dumitrescu redă speranța teleormănenilor: Ultimul protest a fost minunat! A fost susținut de o idee fabuloasă: "Noi nu suntem ai lui Dragnea!"

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la publicația Liber în Teleorman, aprigă luptătoare împotriva abuzurilor PSDragnea, redă speranța teleormănenilor că județul lor se poate elibera de sub tirania infractorului Dragnea. În ciuda faptului că mulți ar spune că au protestat puține persoane duminică, 3 martie, în Alexandria, împotriva OUG 7 dată de Toader împotriva justiției, jurnalista oferă o serie de motive pentru care cei care minimalizează manifestația se înșală. 

Astfel, Carmen Dumitrescu subliniază că după protestele din 2017 împotriva OUG 13 anti-justiție Teleormanul a amuțit total și nu s-a mai împotrivit abuzurilor PSDragnea, iar manifestația de duminică reprezintă un semn că teleormănenii se trezesc.

"Timp de două ore, oamenii și-au povestit unii altora nemulțumirile și și-au promis că vor insista în a-și exprima punctul de vedere, pentru că nu este normal ca județul Teleorman să pară a fi doar județul lui Dragnea. El este județul lui Noica, lui Preda, lui Galaction, lui Stancu și, de ce nu, este județul acestor oameni care își asumă riscuri uriașe pentru dreptul lor la libera exprimare.

Ultimele proteste importante din Teleorman s-au desfășurat în anul 2017, cu prilejul Ordonanței 13. De atunci, în reședința județului Teleorman a fost liniște. Până astăzi, când Alexandria pare să se fi trezit din nou…", a publicat Carmen Dumitrescu pe Liber în Teleorman, iar relatările integrale de la protest puteți să le accesați AICI.

Totodată, Carmen Dumitrescu reliefează unul din cele mai importante mesaje auzite la protestul de duminică din Alexandria și anume: „ăsta nu e județul lui Dragnea. Mă doare când aud spunându-se asta despre Teleorman. Pentru că Teleorman e județul lui Marin Preda, al lui Constantin Noica, al mamei mele și al meu. Nu e al lui Dragnea. E dureros să tot auzi asta. De aia am ieșit, să se știe asta, că noi nu suntem ai lui Dragnea!”.

"Mi s-a părut minunat protestul de la Alexandria din seara asta, pentru că el a fost susținut de o idee fabuloasă: "Noi nu suntem ai lui Dragnea!" A zis-o un protestatar, cu subiect și predicat: „Ăsta nu e județul lui Dragnea. Mă doare când aud spunându-se asta despre Teleorman. Pentru că Teleorman e județul lui Marin Preda, al lui Constantin Noica, al mamei mele și al meu. Nu e al lui Dragnea. E dureros să tot auzi asta. De aia am ieșit, să se știe asta, că noi nu suntem ai lui Dragnea!”

Nefiind teleormăneancă, n-am prea înțeles-o eu pe asta de la început: că e nasol să arunci povara unei imagini proaste, generate de un om, în spatele unor oameni nevinovați. Abia mai târziu, după ce i-am cunoscut mai bine pe teleormăneni, am înțeles asta.

Teleormanul nu poate fi lăsat de izbeliște. Nu poți să privești de sus niște proteste cu puțini oameni și să spui: "Vai, dar sunt puțini și-și merită soarta!" Pentru că nu e așa, nu sunt puțini, și nu e așa, nu-și merită soarta. Ei, pur și simplu, atât cunosc. Cei care cunosc mai mult, ies în stradă și țipă. Iar strigătul lor e dovadă de curaj nebunesc. Că-s urmăriți, pozați, amenințați.

Dar teleormănenii nu sunt ai lui Dragnea. Ei sunt atât cât pot fi. În limitele a ceea ce cunosc și înțeleg.

Și vă spun un secret: au fost mai mulți decât s-a văzut în poze. Dar numai câțiva au acceptat să fie fotografiați și au venit numai după ce s-au asigurat că au plecat televiziunile", a scris Carmen Dumitrescu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.