Revolta magistraților continuă. Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a hotărât suspendarea activității cu publicul


Revolta magistraților continuă. Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a hotărât suspendarea activității cu publicul

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a decis ca activitatea cu publicul să fie suspendată în perioada 28.02.2019-08.03.2019, în semn de protest împotriva OUG 7. Judecătorii au hotărât să poarte banderole albe pe braț în cadrul ședințelor de judecată, potrivit stiri-neamt.ro

Redăm comunicatul Adunării Generale a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț:

„Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, convocată pentru a analiza impactul adoptării OUG nr.7/2019 asupra independenței justiției, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, a hotărât la data de 27.02.2019, cu majoritate de voturi, următoarele:

1. Suspendarea activității cu publicul în perioada 28.02.2019 – 08.03.2019, cu excepţia cererilor cu caracter urgent, necesare în vederea bunei desfăşurări a activităţii unității de parchet.
2. Purtarea de către procurorii din sectorul judiciar în cadrul şedinţelor de judecată a unor banderole albe, în perioada 28.02.2019 – 08.03.2019.
3. Delimitarea faţă de poziția publică a Asociației Procurorilor din România, asociație în cadrul căreia niciunul dintre procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț nu este membru".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.