Balamuc la PSD-ALDE. (C)Iordache, ipocrit fără margini: "Trebuiau consultări mai ample înaintea adoptării OUG". Reacția lui Gargamel: "Dai bine la TV"


Balamuc la PSD-ALDE. (C)Iordache, ipocrit fără margini: "Trebuiau consultări mai ample înaintea adoptării OUG". Reacția lui Gargamel: "Dai bine la TV"

În coaliția de putere PSD-ALDE găsim zi de zi situații abracadabrante. Artizanul OUG 13 anti-justiție, Florin Iordache, s-a gândit să critice și el OUG 7/2019 anti-justiție, făurită de Tudorel Toader. 

Însuși Florin Iordache care a adoptat OUG13 "noaptea ca hoții", modificări ale legilior justiției care au dus la proteste masive în România și diaspora, a reclamat că Tudorel Toader a procedat greșit când a adoptat OUG 7, căci nu a avut consultări ample cu  magistrații înainte

Ipocrizia lui Iordache este fără limite, nici el neavând vreun fel de consultate cu magistrații înainte să adopte OUG 13. 

"Că o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției.

Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din țară în ultimele zile, a fost în Spania, a inițiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situația și a găsi cele mai bine soluții", a declarat deputatul PSD pentru RFI Romania.

Tudorel Toader s-a arătat deranjat de criticile lui Florin Iordache și invită PSD să inițieze proceduri de modificare a legilor justiției. Mai mult, Tudorel Toader a insinuat că Florin Iordache a criticat OUG 7 să dea bine la TV în ochii lumii care este nemulțumită de ordonanța anti-justiție.

"Orice lege poate fi modificata, nicio lege nu e lasata de la Dumnezeu. Doamna prim-ministru v-a răspuns ieri, de comun acord am convenit cu cei care au participat asupra anumitor modificari pe care le vom respecta. (..) Nu am vazut criticile din PSD, dar dacă sunt si din PSD, partid majoritar, nu au decat sa initieze proceduri de modificare, ca sa te duci la TV e frumos, dai bine pe ecran, daca te raliezi celor nemultumiti dai si mai bine, dar exista proceduri legislative. Eu sunt surprins ca nimeni n-a reactionat impotriva OUG de transpunere a regulamentului de selectie a procurorului european, ca acolo se spunea ca un judecator poate sa ajunga procuror", a declarat Tudorel Toader.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.