Procuroarea Adina Florea le-a deschis dosar penal lui Timmermans și comisarului european Vera Jurova. Discipola lui Tudorel nu renunță nici la dosarul Tel Drum pe care îl vrea cu disperare de la DNA


Procuroarea Adina Florea le-a deschis dosar penal lui Timmermans și comisarului european Vera Jurova. Discipola lui Tudorel nu renunță nici la dosarul Tel Drum pe care îl vrea cu disperare de la DNA

Luju.ro, un site afiliat propagandei care subminează independența justiției și care promovează magistrați cu simpatii pesediste, anunță că infama Secție de Investigare a magistraților, prin procurorul său șef adjunct, Adina Florea, ar fi înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Acuzațiile care îi sunt aduse înaltului demnitar european au fost forumulate chiar de siteul în cauză pe data de 30 ianuarie 2019.

„Lumea Justitiei a formulat in 30 ianuarie 2019 denunt impotriva lui Frans Timmermans, Vera Jourova, Angela Cristea si Augustin Lazar pentru fapte de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual, comunicare de informatii false, toate in legatura cu falsificarea Raportului MCV. Demersul nostru a fost facut in temeiul art. 7 din Codul Deontologic al Jurnalistilor elaborat de Clubul Roman de Presa - “Ziaristul are responsabilitatea civica de a actiona pentru instaurarea justitiei si dreptatii sociale”. Or, Lumea Justitiei ca publicatie specializata nu poate asista impasibila la denaturarea si falsificarea realitatii de anumiti functionari europeni, in coniventa cu inalti functionari romani”, scrie Luju.ro.  

În plângerea formulată Luju.ro susţine că: „Raportul MCV a fost întocmit prin alterarea unor fapte sau împrejurări, prin omisiunea de a însera date şi împrejurări esenţiale în legătură directă cu obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), precum şi folosirea de tehnici infracţionale de distorsionare a realităţii şi adevărului despre starea justiţiei în România, în scopul folosirii Raportului împotriva intereselor statului român”.

Potrivit acestei plângeri, prin acţiunile oficialilor europeni a fost afectată securitatea naţională a României. „Prin actiunile si inactiunile lor, in exercitarea atributiilor de serviciu, faptuitorii au produs si au comunicat date si informatii nereale privind statul roman, iar recomandarile – pretinse obligatorii – realizate in temeiul acestor date si informatii falsificate, au fost formulate, de asemenea, fraudulos, prin falsificarea si in contra realitatilor care guverneaza functionarea

statului roman, fiind comunicate in spatiul public intern si international. Prin aceste actiuni si inactiuni consideram ca a fost afectata securitatea nationala a Romaniei”, explică siteul filopesedist.

Dosarul pe numele lui Timmermans nu e însă singura ispravă a celei pe care Tudorel Toader a vrut s-o înfigă în fruntea DNA.

Potrivit g4media.ro, ea a solicitat miercuri Direcției Naționale Anticorupție, pentru a patra oară, transmiterea dosarului Tel Drum, în care este cercetat liderul PSD Liviu Dragnea, către secția specială de investigare a magistraților.
Solicitarea apare într-o ordonanță semnată de Adina Florea și consultată de G4Media.ro.

Potrivit ordonanței, Florea solicită din nou predarea dosarului nr. 986/P/2014, susținând că acesta constituie mijloc de probă în soluționarea unui dosar aflat pe rolul secției de investigare a magistraților cu nr. 1164/P/2018 și care ar viza un magistrat.

Adina Florea le-a transmis și un ultimatum procurorilor DNA pentru transmiterea dosarului Tel Drum: 22 februarie, adică două zile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.