Cristi Danileț își bate joc de legile justiției marca Toader: "Mai susține cineva că erau bune? Au fost modificate deja prin 2 OUG"!


Cristi Danileț își bate joc de legile justiției marca Toader: "Mai susține cineva că erau bune? Au fost modificate deja prin 2 OUG"!

Judecătorul Cristi Dănileț atrage atenția faptului că ministrul Justiției, Tudorel Toader, vrea să modifice legile justiției printr-o Ordonanță de Urgență pentru a avea în subordine Secția specială de anchetat magistrați.

CITIȚI ȘI AICI: Slugărel Toader, mișcat de supărarea lui Dragnea. Pregătește o OUG împotriva lui Augustin Lazăr și pentru sabotarea lui Kovesi

Totodată, Cristi Danileț desființează felul în care Tudorel Toader a modificat inițial legile justiției despre care cu siguranță nu se poate spune că sunt bune în condițiile în care au fost modificate deja prin 2 OUG-uri. 

„Cică ministrul justiției vrea să modifice legile justiției prin OUG: vrea să își subordoneze secția aia specială de anchetat magistrații, inventată de români contrar standardelor europene. Evident, aflăm asta pe surse, căci în ziua de azi sursele sunt mai oficiale decât purtătorii de cuvânt.

Dar, stați! Astea sunt legile alea anunțate de ministru pe 23 august 2017, dezbătute în Parlament timp de un an, hulite de magistrați, votate de parlamentari, avizate negativ de CSM, analizate de CCR de trei ori, întoarse de doua ori în Parlament, criticate de europeni?!

Păi nu am spus noi atunci că sunt proaste, dar ei NU și NU?!

Bun, acum că nu au nici șase luni de când sunt în vigoare și deja au fost modificate prin două OUG-uri, mai susține careva că erau bune? Că dacă au fost și sunt bune, nu ar mai trebui modificate, nu?!, spune judecătorul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.