Jurnalista Ondine Gherguț sare în apărarea lui Kovesi: "NU există probe ale imparțialității procurorilor Adina Florea și Gheorghe Stan"!


Jurnalista Ondine Gherguț sare în apărarea lui Kovesi: "NU există probe ale imparțialității procurorilor Adina Florea și Gheorghe Stan"!

Șeful secției de investigare a magistraților, Gheorghe Stan, a respins cererea de recuzare a procurorului de caz, Alina Florea, formulată de Laura Codruța Kovesi.

În acest context, jurnalista Ondine Gherguț a explicat pe Facebook despre demersurile făcute de Laura Codruța Koveși împotriva celor doi procurori invocând că nu există motive care să dovedează imparțialitatea prin care fostul procuror-șef al DNA este anchetat.

Pe cale de consecință, Ondine Gherguț a transmis românilor o invitație la protest în Piața Victoriei pentru a sancționa abuzurile puterii.

Redăm postarea integrală a jurnalistei Ondine Gherguț:

"UPDATE: Șeful secției de investigare a magistraților, G. STAN, a respins recuzarea împotriva tovarășei sale, Adina FLOREA, formulată de KOVEȘI, iar propria recuzare o consideră inadmisibilă!
Deja se poate vorbi de DICTATURĂ!
Ne întâlnim în această seară în Piața Victoriei! #ÎnStradă
===
KOVEȘI i-a recuzat pe procuroarea de caz, Adina FLOREA, și pe procurorul șef de secție, Gheorghe STAN, pentru că NU există probe ale IMPARȚIALITĂȚII acestora.
Da, există probe! Gheorghe STAN, până de curând adjunct la Inspecția Judiciară, a orchestrat toate acțiunile disciplinare împotriva L.C.Koveși, a și făcut declarații publice în care o acuza pe KOVEȘI. Adina FLOREA a făcut și ea declarații publice acuzatoare la adresa lui KOVEȘI, inclusiv în timpul audierii ei la CSM pentru funcția de șef DNA! NU o pot ancheta! Stan e șeful secției, Florea e adjuncta lui
Mită pe care ar fi luat-o Koveși ar fi banii cu care Ghiță ar fi plătit avionul pentru extrădarea lui POPA în condițiile în care POLIȚIA a arătat cu documente că instituția a plătit avionul!
KOVEȘI nu renunță la candidatura pt funcția de procuror șef european", a scris jurnalista Ondne Gherguț.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.