EXCLUSIV Carmen Dumitrescu dezvăluie de ce e vinovat Dragnea în cazul citației primite de Kovesi. Legături nebănuite cu Tel Drum


EXCLUSIV Carmen Dumitrescu dezvăluie de ce e vinovat Dragnea în cazul citației primite de Kovesi. Legături nebănuite cu Tel Drum

Laura Codruța Kovesi continuă să fie sabotată în drumul ei spre funcția de Procuror European. Chiar înainte ca aceasta să fie audiată pentru a ajunge procuror-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi a primit o citație miercuri, 13 februarie, de la Secția specială pentru anchetarea magistraților în care ar fi suspectă pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă și trebuie să se prezinte vineri, 15 februarie, la audieri. 

Despre acest subiect, jurnalista Carmen Dumitrescu de la Liber în Teleorman a scris miercuri, 13 februarie, o postare pe Facebook în care evidențiează că Dragnea ar fi implicat în cazul citației primite de Kovesi. 

"Mizerie mai pe față ca asta cu Kovesi n-am văzut de când sunt eu conștientă de viața politică a acestei țări. Poate în istorie să mai fi citit, dar nu cred... Și dacă să zicem că ar fi vinovată (eu nu acord nimănui prezumția de inocență), să o citezi fix în ziua audierii la Bruxelles denotă maximă disperare. De ce? Simplu! Tunurile lui Dragnea au avut mereu legătură cu fondurile europene. De restul a avut Ghiță grijă...", a scris Carmen Dumitrescu în postarea de pe Facebook. 

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura joi, 14 februarie, cu jurnalista Carmen Dumitrescu pentru a oferi explicații suplimentare în privința implicării lui Liviu Dragnea în cazul citației primtie de Kovesi. Concret, scriitoarea atrage atenția că tunurile date de TelDrum în care este cunoscută implicarea lui Dragnea sunt toate date pe fonduri europene, iar Parchetul European are atribuții nelimitate în domeniul investigării fraudelor cu fonduri europene. Pe cale de consecință, Carmen Dumitrescu subliniază că în cazul în care Laura Codruța Kovesi ajunge Procuror European șansele ca Liviu Dragnea să fie pedepsit în cazul afacerii TelDrum ar crește vertiginos. 

Mai mult, Carmen Dumitrescu reliefează că Dragnea consideră că blocând, sabotând activitatea profesională a lui Kovesi poate amâna sau anula anumite infracțiuni de care îi este mare teamă să iasă la iveală. 

"În primul rând, dacă ne uităm la felul în care au decurs lucrurile, faptul că Laura Codruța Kovesi a fost chemată la audieri chiar înainte de audierile din Parlamentul European arată faptul că cineva încearcă să o împiedice să plece la Bruxelles și să își finalizeze acea procedură de care are nevoie pentru a deveni Procuror European. Problema este că atunci când am auzit despre asta m-am gândit instantaneu la Liviu Dragnea și la implicarea lui în asta pentru că Parchetul European are atribuții nelimitate în domeniul investigării acestor fraude cu fonduri europene. Dacă stăm să ne uităm la felul în care a evoluat afacerea TelDrum în Teleorman și nu numai, pentru că acum are ramificații în întreaga țară, vom constata că tunurile date de TelDrum sunt toate pe fonduri europene. Dacă Laura Codruța Kovesi și-ar îndeplini acest obiectiv și ar ajunge Procuror European, ceea ce unii din noi ne dorim să devină, ar fi fost o șansă importantă în plus ca Liviu Dragnea să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut în afacerea TelDrum. De aceea consider că există o legătură și cumva semnul de război s-a dat din direcția lui Liviu Dragnea. Iarăși mi se pare interesant că tocmai Ghiță s-a găsit să se ocupe de orchestrarea acestei situații pentru că în mod esențial vorbim în continuare despre condamnați care deschid războaie cu anchetatori și nimeni nu pare a fi scandalizat de această situație. 

Astfel, în spatele întregii povești se află Liviu Dragnea. Era și absolut normal să se întâmple un astfel de caz precum cel cu citația în condițiile în care se discută despre redeschiderea dosarului TelDrum la Tribunalul București. Sunt lucruri de care Liviu Dragnea se teme și pe care probabil crede că le poate amâna sau anula încercând să saboteze activitatea profesională a Laurei Codruța Kovesi", a precizat Carmen Dumitrescu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.