Încrederea în Iohannis, în plină ascensiune. Pe ce loc se află Dragnea în ultimul sondaj


Încrederea în Iohannis, în plină ascensiune. Pe ce loc se află Dragnea în ultimul sondaj

Președintele României, Klaus Iohannis, se află pe primul loc în topul încrederii în personalitățile politice, în urma unui sondaj INSCOP în perioada 21 ianuarie-5 februarie. Liderul este urmat de Gabriela Firea și Victor Ponta. Liviu Dragnea, președintele PSD, se află pe locul 7 în topul încrederii.

"Încrederea în preşedintele Klaus Iohannis se situează la un nivel de 39,5% încredere multă şi foarte multă, înregistrând o creştere de aproape 5 procente comparativ cu luna noiembrie 2018. Pe locul al doilea în clasamentul încrederii se situează Gabriela Firea cu 23,9%, în scădere faţă de luna noiembrie 2018 (când era cotată cu 26,2% încredere multă şi foarte multă), urmată de Victor Ponta cu 23,7%. Preşedintele Pro România înregistrează o creştere de 2,5 procente", se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Topul este urmat de președintele PLUS, Dacian Cioloș cu 22,5%(creștere de 2,3 procente) încredere multă și foarte multă, Călin Popescu Tăriceanu 22,4%, Ludovic Orban(PNL) 16,1%, Liviu Dragnea(PSD) 12,6% Dan Barna(USR) 10,7% și Traian Băsescu 10%.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a scăzut în sondaje ajungând la 9,5%, de la 10,8˙%.

"Cele mai importante creşteri ale nivelului încrederii comparativ cu datele de la finalul anului trecut le înregistrează preşedintele Klaus Iohannis, liderul USR, Dan Barna, şi liderul Pro România, Victor Ponta. Scăderi ale încrederii comparativ cu datele de la finalul anului trecut înregistrează Gabriela Firea, Viorica Dăncilă şi Ion Iliescu", precizează autorii sondajului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.