Ovidiu Raețchi îl ia în vizor pe Dragnea: "Ce urmărește, de ce și în beneficiul cui? Acțiunile lui au devenit provocări pentru siguranța cetățenilor"!


Ovidiu Raețchi îl ia în vizor pe Dragnea: "Ce urmărește, de ce și în beneficiul cui? Acțiunile lui au devenit provocări pentru siguranța cetățenilor"!

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, analizează pe Facebook acțiunile ciudate ale liderului PSD, Liviu Dragnea. Concret, președintele Comisiei de Apărare din cadrul PNL scoate în evidență două exemple din care reiese faptul că „în ultimii doi ani, acțiunile lui Liviu Dragnea au început să devină, tot mai pronunțat, provocări pentru siguranța cetățenilor români și implicit a siguranței naționale

Redăm postarea integrală a deputatului PNL:

În ultimii doi ani, acțiunile lui Liviu Dragnea au început să devină, tot mai pronunțat, provocări pentru siguranța cetățenilor români.

a. Toată lumea a căzut de acord asupra faptului că Marea Neagră reprezintă marea "pasiune" a Rusiei lui Putin și marea provocare și responsabilitate a României. Cu o Turcie ale cărei mutări diplomatice sunt greu de intuit, cu o Bulgarie care nu își dorește și nici nu are capacitatea reală de a juca un rol semnificativ la Marea Neagră, România reprezenta un jucător NATO de perspectivă în zonă. Totuși, ce să vezi? Deși știm că Marea Neagră constituie direcția noastra strategică de consolidare defensivă, tocmai acolo lucrurile bat pasul pe loc în mandatul PSD.

Corvete?

Achiziționarea lor a fost blocată de două ori - proceduri, suspiciuni, așa nu e bine, nici așa nu e bine, la sfârșitul zilei nu am făcut niciun pas înainte. Zero!

Avioane?

Cele existente nu decolează nici măcar la parada militară de Ziua Națională. În schimb, negociem intens pentru zeci și zeci de avioane noi - dar asta numai în titluri de presă (acolo unde vom construi mâine-poimâine și submarine...); în realitate, depindem de sprijinul aliaților.

Patriot?

Mai țineți minte ce supărat a fost Dragnea pe generalul Ciucă atunci când acesta a anunțat că avem nevoie de sistemul Patriot? "Ce nu mi-a plăcut astăzi a fost declarația, nu știu dacă a fost astăzi sau ieri, declarația șefului Statului Major care a anunțat deja că va achiziționa rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile?". Dar, ce să vezi, în timpul ăsta procedurile tot băteau pasul pe loc, pentru că parlamentarii PSD dispăreau subit din Comisia de Apărare a Senatului când trebuia avizat proiectul... Numai un semnal diplomatic major (o vizita la cel mai inalt nivel) a deblocat atunci lucrurile in directia anuntata de generalul Ciuca (in cazul in care ne intrebam de ce a insistat PSD sa ii suspende mandatul din fruntea Statului Major, lasand astazi Armata fara o conducere clara)”, menționează Raețchi în primul exemplu. 

În cadrul celui de-al doilea exemplu, Ovidiu Raețchi amintește subiectul mutării ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim referitor la care Dragnea ar fi trebuit în mod logic să sprijine proporțional și serviciile speciale doearece li s-a mărit aria de provocări. 

b. Al doilea exemplu: Liviu Dragnea anunță că Guvernul a început demersurile pentru mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim. Nu intru pe fondul discuției politice și diplomatice, nici pe elementele de procedură. Să ne uităm însă strict la implicațiile de securitate ale unei astfel de declarații: din secunda în care Dragnea deschide gura, apare o creștere a potențialelor amenințări. Anunțul lui Dragnea e strident în contextul poziției UE, deci poate atrage atenția unor grupări radicale (avem câteva cazuri cunoscute de cetățeni români arestați pentru simpatii și conexiuni ISIS, plus o serie de expulzări ale unor cetățeni străini pentru propaganda extremistă).

În momentul în care Dragnea și-a asumat decizia politică de a deschide o astfel de temă, pasul logic următor era să sprijine proporțional și serviciile speciale, cărora le-a mărit aria de provocări. Dacă Dragnea crede că subiectul Ierusalim e așa, o temă de lejeră, de un ceai și un hehe cu Dăncilă, îi recomand să se uite puțin la bugetele intelligence-ului israelian. Și mai vorbim.

Să spunem însă că era inconceptibil politic pentru Dragnea ca - în contextul circului său cu statul paralel și agenții lui Soros care îl urmăresc cu mașina noaptea, pe Calea 13 Septembrie - să sprijine sistemul de siguranță națională proporțional cu creșterea provocării pe care el si-a asumat-o, desi asta face un politician responsabil, care nu se baga ca musca in lapte in problematica Orientului Mijlociu. Dar să crești potențialul risc și să scazi concomitent finanțarea - asta mi se pare de neînțeles, mai spune Raetchi.

Astfel, Ovidiu Raețchi subliniază că acțiunile lui Dragnea în privința siguranței naționale și a cetățenilor aduc semne mari de întrebare privitor la ce urmărește președintele PSD, de ce și în beneficiul cui. 

„Cumulate, toate aceste ciudatenii, care aduc noi si noi vulnerabilitati, te fac sa nu mai intelegi ce urmareste Dragnea, de ce si in beneficiul cui. Si daca o face din ignoranta, incapacitate administrativa, nepasare sau chiar deliberat”, încheie deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, postarea pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.