AGENȚII socialiști din Congresul SUA și-au lansat manifestul politic. Cazul ”Alexandria Ocasio Cortez”


  • ACP
  • Nov 9, 2020 11:40
  • 4695
AGENȚII socialiști din Congresul SUA și-au lansat manifestul politic. Cazul ”Alexandria Ocasio Cortez”

Sunt ani buni de când Jay Leno prezenta interviuri cu tineri ce păreau instruiți, dar erau incapabili să răspundă la întrebări simple legate de istoria recentă și geografie elementară, incapabili să facă legături logice simple ori calcule de școală primară. O fantastică paradă a prostiei umane care te făcea să îți pui întrebări serioase legate de viitorul Americii – dacă ăștia sunt cei care merg la școală, ceilalți cum or fi? Și, mai departe, cum or să strice oamenii ăștia viitorul lumii? Despre felul în care vor vota nu erau nici un fel de suspiciuni – tinerii care aveau zero înțelegere a istoriei, a civilizației, nu puteau fi atrași decât de promisiunile stângii, ale societății socialiste, da, multilateral dezvoltate, lumea aia bună pentru toți, cu plăcinte căzând din cer, cu frigidere pline la nesfârșit, job-uri bune pentru fiecare, totul gratuit și libertate absolută în lagăr.

În condițiile astea, apariția domnișoarei Alexandria Ocasio Cortez are logică – cineva trebuia să îi reprezinte și pe toți tinerii ăia. Ea e una dintre ei, asemeni lor, purtând aspirațiile și visele lor, ale celor cu un nivel de inteligență comun pentru categoria menționată aici. Apariția ei a fost benefică pentru socialismul american, prins între doamna Clinton, recomandată ca sofisticată, dar albă, bonomul unchi Bernie, tot alb, și Elizabeth Warren aka Pocahontas, cu voia dumneavoastră, de asemeni tot albă. Alexandria Ocasio Cortez e imaginea tip a revoluționarului comunist așteptat în America – complet neputiincioasă în a înțelege economia, dar vorbind cu permanentă convingere despre ea, absolut incapabilă să facă calcule elementare, dar pusă pe construit și explicat strategii la scară mare. Nealba absolventă de Științe Politice vorbește din toată inima ei tânără despre visele socialiste în care crede și asta a convins alegătorii din circumscripția ei să o voteze. Democrații clamau până acum că le e rușine cu președintele țării lor, Trump, pe temeiul lipsei de înălțime intelectuală a acestuia, dar se vede că, în schimb, sunt mândri cu entuziasta și vizibil prea puțin inteligenta domnișoară Alexandria Ocasio Cortez, numită de marea centrală de propagandă a stângii, CNN, ”noua față a Partidului Democrat”.

Având studii de relații internaționale și economie (!!!), cu experiență de muncă dobândită ca barman/ospătar, de unde a sărit direct la conducerea campaniei electorale a lui Bernie Sanders, și de acolo în Congresul American, tânăra Alexandria Ocasio Cortez a fost găsită ca fiind cea mai potrivită să prezinte programul ecologico-economic ”The Green New Deal” în Congres.

Șirul de stângisme înșirate acolo chiar par a fi producția domnișoarei care a absolvit cum laude, în 2011, Boston University, relații politice și economie. Dintre toate, una ne sună nouă, celor trăiți în Estul Europei, tare familiar – job-uri pentru toți americanii! Șomaj zero. Timp în care, se înșiră pe mai departe visul comunist în document, economia să rămână performantă.

Discuția asta despre slujbele pentru toți vine când șomajul în America este la un minim istoric datorită performanței economiei americane din vremea administrației Trump, și vine din partea democraților, care au avut economia în perioada Obama la o fantastică scadere. Documentul Green New Deal spune că democrații vor să creeze exact acum job-uri, adică să repare ceva ce nu e deloc stricat, ba din contră. E o sfidare masivă a bunului simț ca tocmai din partea stângii americane să vină pretenția că șomajul poate fi eradicat în condițiile unei economii cât de cât libere, conduse de ei. Și știm bine cum repară socialiștii economia... Problema e că documentul nu vorbește de scăderea șomajului, ci de dispariția lui. Adică, da, exact, o teza absolut comunistă. E drept, comuniștii cunosc economie cam cât cunosc românii cricket, dar nebunia e că între cei care o susțin pe Alexandria sunt economiști apreciați de mass-media, care predau în universități prestigioase americane.

Robert C. Hockett, consilier al Alexandriei, este unul dintre profesorii cunoscuți de la Cornell University. Specializat în drept, filozofie și finanțe, cu o mulțime de lucrări publicate despre macroeconomie, a fost preluat și publicat ca expert de Reuters, Bloomberg, The Wall Street Journal, The Economist, Financial Times, CNBC, MSNBC, National Public Radio și de multe alte publicații mari. În același timp este și consultant pentru Fondul Monetar Internațional și pentru cea mai activă și mai mare bancă dintre cele 12 care formează Rezervă Federală, Federal Reserve Bank of New York.

Omul a fost însă și consilier al lui Bernie Sanders, ceea ce lămurește până la urmă din ce e făcut. Cei doi ridicoli, Sanders și Ocasio Cortez au avut susținerea unui specialist recunoscut, a unui om care ar trebui să știe ce spune și ce face. Și nu a fost numai el.

În spatele celor mai proeminenți activiști ai stângii americane sunt specialiști din universități și alte instituții de stat ori private care asistă și participă la producerea oricărei noi prostii stângiste.

The Green New Deal nu e inventat de Sanders, Ocasio Cortez și oamenii lor. O mulțime de angajamente care ar fi trebuit să se numească astfel au fost propuse în ultimii ani. Al Gore, ”omul care poartă pe umerii săi largi însăși greutatea supraviețuirii civilizației noastre”, cum spunea despre el The Guardian, în 2009, a fost printre primii care au vorbit serios despre un astfel de angajament. Susținut și el de o mulțime mare de specialiști. Diferența e că Gore predica despre o economie verde, dar cu un capitalism ”sustenabil” – mai multe detalii AICI.

Acum s-a trecut la următorul nivel – economie verde și socialism. Ceea ce nu îl împiedică deloc pe fostul vicepreședinte să susțină actul prezentat în Congres de Alexandria Ocasio Cortez. În același timp, democrata Nancy Pelosi, președinte al Camerei Reprezentaților, al treilea om în stat, a luat cu mare precauție documentul lansat de tânăra socialistă, spunând despre document că ”e doar una dintre sugestiile pe care le primim”. E foarte probabil că vechii democrați nu se simt foarte confortabil văzând avântul marxist de la tribuna Congresului, pentru care sunt vinovați într-o oarecare măsură.

Problema e că tinerii ăștia progresiști care vorbesc deschis despre visurile lor socialiste, au votanți, au susținerea unor specialiști, au presă favorabilă, au tot ce le trebuie să înșele cu sau fără voie mulțimi mari de oameni, fără să se bage de seamă că sunt agenții celui mai mare și întunecat rău din istorie. Ai unui alt iad comunist.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.