Ministrul „Bravo” Daea a gesticulat ca nea Nicu și s-a luat la ceartă cu un deputat. „V-a intrat cormoranul în cap? Nu intrați în peiorativ”


Ministrul „Bravo” Daea a gesticulat ca nea Nicu și s-a luat la ceartă cu un deputat. „V-a intrat cormoranul în cap? Nu intrați în peiorativ”

Ministrul Agriculturii Petre Daea s-a enervat teribil în cadrul comisiilor reunite pentru buget, finanțe și bănci din Parlament, ridicând tonul și gesticulând agresiv, chiar dacă bugetul ministerului său a primit aviz favorabil.

Iritarea ministrului „Bravo” (cuvânt rostit repetitiv de Daea cu ocazia unui discurs susținut luna trecută în Parlamentul european) a fost provocată de liberalul Florin Roman care i-a atras atenție că nu pomenește nimic despre „cormorani” și că gesticulează ca Nicolae Ceaușescu.

 Petre Daea: „V-a intrat cormoranul în cap? Înseamnă că a avut succes! Nu dăm bani pentru cormorani. Nu, nu. (...)Vorbesc despre ceea ce trebuie în ţara aceasta, vă spun eu exact ca să înţelegeţi. Dau din deget ca să înţelegeţi dumneavoastră. Este o problemă extrem de importantă. România, românii mănâncă astăzi mai puţin peşte din suprafaţă decât cormoranii. Iar dumneavoastră, aici, aveţi un mare rol ca parlamentari, pentru că există în Parlamentul României o modificare a anexei. Ascultaţi-mă că o rezolv eu. E bine să o ştiţi pentru a putea gestiona votul dumneavoastră în Parlament. Este duşmanul numărul 1 al pisciculturii. Reţineţi, România şi înainte şi după 1989 ar trebui să aibă politică de stat pentru dezvoltarea pisciculturii în domeniu, iar dumneavoastră nu intraţi în peiorativ. Nu stăpâniţi fenomenul”.

Florin Roman: Nu mai arataţi domne aşa cu degetul. Opriţi-vă!

Petre Daea: Nu, nu. Cormoranii.

Florin Roman: Nu vă enervaţi!

Petre Daea: Nu, nu!



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.