Tudorel Toader și Carmen Dan, probleme grave în Parlamentul European: REPROȘURILE oficialilor europeni


Tudorel Toader și Carmen Dan, probleme grave în Parlamentul European: REPROȘURILE oficialilor europeni

Atacurile PSD-ALDE asupra Justiției din România au produs reacții virulente atât pe plan național cât și internațional. Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, relatează miercuri, 23 ianuarie, cum au fost luați la întrebări Tudorel Toader și Carmen Dan în legătură cu abuzurile comise de actuala guvernare împotriva statului de drept. Consecința gravă a acțiunilor PSD-ALDE, subliniată de europarlamentarul PPE, este reprezentată de deturnarea României de pe drumul său firesc în plan european în care ar trebui să își urmărească prioritățile reale pe care le are, numai că demersurile actualei guvernări nu sunt decât întru apărarea infractorilor.

Citiți postarea integrală a europarlamentarului PNL:

"Tudorel Toader și Carmen Dan au venit astăzi în Comisia pentru libertăți civile (LIBE) din Parlamentul European ca să prezinte prioritățile Președinției române a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE. În schimb, colegii din LIBE, din familiilor politice diferite, și-au început întrebările cu situația privind statul de drept din România. Extrase din întrebări:

• Sunteți dispuși să renunțați la orice modificare a Legilor justiției care nu cuprind recomandările Comisiei de la Veneția?
• Ce soluții aveți pentru ca evenimentele din 10 august să nu se mai repete?
• Vă rugăm să nu adoptați nicio modificare care să legalizeze corupția!
• Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare din noiembrie a fost cel mai dur raport al MCV pe care l-am văzut. Vrem un răspuns la criticile din acel raport.
• Ați vorbit despre statul de drept, dar statul de drept în UE funcționează dacă funcționează în fiecare stat membru. Este esențial ca politicile interne să se potrivească cu politicile externe.

Este o rușine pentru Guvernul României că, în timpul președinției române a UE, în loc să se vorbească despre prioritățile noastre în domeniul JAI, se discută despre atacurile lui Toader și Dragnea la statul de drept din România. Acest guvern nu poate pune nicio prioritate pe agenda UE deoarece are zero credibilitate. Așa pierdem o mare oportunitate pentru România. O oportunitate care nu se va întoarce prea curând. Următoarea președinție română a UE va avea loc în anul 2032", a relatat Siegfried Mureșan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.