Tudorel Toader, catalogat COMUNIST: ce premiu va primi din partea revoluționarilor timișoreni


Tudorel Toader, catalogat COMUNIST: ce premiu va primi din partea revoluționarilor timișoreni

În fiecare an, Societatea Timișoara premiază proiecte civice, instituții și personalități, pentru „abordarea temerară și responsabilă a unor teme majore din societatea românească și pentru promovarea valorilor europene. 

Acţiunea publică a Societăţii are în vedere consolidarea societăţii civile, promovarea principiilor cuprinse în „Proclamația de la Timișoara” din 11 martie 1990, apărarea principiilor statului de drept, a democrației și a drepturilor omului, stimularea inițiativei și educației civice. Organizația acordă anual premii personalităților care s-au remarcat în apărarea acestor valori”. 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va primi din partea revoluționarilor timișoreni premiul „Secera și Ciocanul”, pentru anul 2018, informează Newsweek.ro

De asemenea, procurorul general Augustin Lazăr va primi premiul „Speranța” pentru fapte bune, filosoful Mihai Șora va primi premiul „Ion Monoran” si jurnalistul Cristian Pantazi va primi premiul „Oscar Berger”. 

Anul trecut, au fost premiați fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, scriitorul Radu Vancu și istoricul Mădălin Hodor. Premiul „Secera și Ciocanul” l-au primit liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.