Redacția Podul.ro condamnă atacurile CNA la libertatea de exprimare: Realitatea TV va emite online pe perioada suspendării emisiei


  • Podul
  • Jan 17, 2019 15:28
  • 2781
Redacția Podul.ro condamnă atacurile CNA la libertatea de exprimare: Realitatea TV va emite online pe perioada suspendării emisiei

Consiliul Național al Audiovizualului a hotărât, în ședința din 15 ianuarie 2019, suspendarea emisiei Realitatea TV pentru 10 minute, considerând că postul de televiziune a instigat protestatarii la violență, cu prilejul mitingului Diasporei, din 10 august 2018. 

Controversata decizie a CNA este criticată cu duritate în spațiul public de presa independentă, societatea civilă, președintele Klaus Iohannis și politicienii opoziției, cu toții avertizând că avem de-a face cu un atac incalificabil la independența presei și la libertatea de exprimare. Decizia a stârnit valuri de nemulțumire în rândul telespectatorilor.  

Ca o formă de protest împotriva abuzivei decizii a CNA, Realitatea TV  a anunțat că pe durata celor 10 minute în care emisia va fi suspendată, postul va transmite live, pe internet. De asemenea, pe rețelele de socializare a apărut și un așa-numit “Watch Party Anti-Cenzură”, la inițiativa comunităților civice Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența, informează Newsweek.ro

Reamintim că Antena 3 și România TV - eternele goarne ale propagandei PSD-ALDE au fost, în momentul 10 august, campioane ale manipulării gregare, pretându-se în repetate rânduri la instigări la violență - nu au primit nici cea mai mică sancțiune din partea CNA, unde coaliția PSD-ALDE deține o majoritate confortabilă, pe care a transformat-o în armă politică.  

De asemenea, vă reamintim că gravele violențe săvârșite de Jandarmerie împotriva a sute, mii de protestari pașnici (printre care copii, femei și bătrâni) fac obiectul unui rechizitoriu al Parchetului, dar și a unei anchete ONU. Agresiunile Jandarmeriei au fost condamnate cu duritate de conducerea Uniunii Europene, dar au fost aplaudate la scenă deschisă de propaganda PSD-ALDE (Antena 3, România TV, luju.ro ș.a.m.d.) și de propagandiștii putiniști de la Sputnik. 

Decizia CNA este de-a dreptul halucinantă și reprezintă un precedent extrem de periculos deoarece încalcă drepturi fundamentale garantate de Constituție. Nu în ultimul rând, este clar pentru oricine că decidenții CNA au operat cu dublă măsură și au răspuns, cu slugărnicie, unei comenzi politice. Considerăm că într-o Românie cu adevărat democratică și europeană, CNA (instituție capturată și uzitată ca armă politică împotriva independenței presei și a libertății de exprimare) nici NU ar trebui să existe.

Se încearcă intimidarea presei, se fac presiuni incalificabile în debutul unui foarte important an electoral. Este nevoie de solidaritate de breaslă.

Transmisia Realitatea TV va putea fi urmărită AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.